blizanci“Ah, ti Blizanci, oni su tako dvolični, zar ne ?”, često čujem uzdahe ljudi oko sebe na sam spomen pripadnika ovog znaka. Ali oni to nisu. Oni nisu dvolični, oni su višelični. Svaki pripadnik ovog znaka, a posebno žene, nose u sebi najmanje pet različitih ličnosti i svaku izvlače po potrebi, da bi se što lakše prilagodili drugima i situaciji. Kako blizanci treba da se šminkaju pogledajte u Kremašicinom horoskopu.

Za žene ovog znaka često se kaže da su neverne, ali to je zato što one samo vole da se igraju i da flertuju, jer za njih je sve igra, pa i ljubav. Istina, to ne znači da nisu sposobni za dublja i postojanija osećanja, ali to se dešava tek kada dosegnu duhovnu zrelost. Čak i tada, ova velika deca, traže dinamičnog partnera pored sebe, inteligentnog i zabavnog, bogatog duha i nadasve društvenog, koji će konstantno da im pruža neka nova uzbuđenja i da zajedno sa njim širi horizonte. Ipak, iza nežne ženstvenosti i naizgled naivnog vedrog lica krije se opasna mudrica, spretna i pametna žena. Ona povremeno izvlači svoju drugu ličnost iz sebe, punu sarkazma, pa i satire, inetelektualno izazivajući svog muskarca. Svi muškarci vole izazove, a duhovni izazov je nešto u čemu je ova dama itekako visprena. Muškarac koji je pobedi, ne samo da je na korak da zarobi njeno srce, već se oseća i kao pobednik u triatlonu, jer pobediti nju u intelektualnoj raspravi znači upravo to.


Radoznalog je i nemirnog duha, pomalo nestalna i nedosledna, ali sve je to deo njenog očaravajućeg šarma. Ona je sve samo ne jednolična.

Ljubavni odnosi započinju flertom i dosta često su jako kratki, ona nema želju da ih produbljuje. To je dosadno, a ona voli zabavu. Ove dame (a naročito osobe sa ovim položajem Venere) ljubav izražavaju rečima, pesmama, pričama. O ljubavi je potrebno da se govori, razgovara. Uvek je raspoložena za sve predloge i igrice, jer sve u njenom životu mora biti zabava, pa i sex.

Ova dama je kao vetar u proleće, lagana, lepršava, zabavna i vedra, pa takav mora biti i njen parfem – nežan, ženstven i vrlo ekspresivan. Note citrusa, bora i ruže savršeno im odgovaraju, a evo i nekih naših predloga:

Very Irresistible by Givenchy

VERY_0020_IRRESISTIBLE_0020_W

Ovo je zeleni cvetni parfem koji je lansiran 2003. godine, a predstavila ga je Liv Tyler. Blještavi dašak zelenih nota izvlači na površinu jednistvenu kompoziciju pet različitih vrsta ruža koji se treperavo poigravaju, flertujući sa okolinom, zločesto, ali i tako neodoljivo ženstveno. Hladan božur i elegantno vrbino lišće donose mladalačke vibracije, dok baza odiše senzulanošću zrele žene zahvaljujući pačuliju, raškom semenu i ružinom strašću. Zar nije neodoljiv?

YSL PARIS

YSL-Paris

Yves Saint Laurent poklon Parizu i savremenoj zaljubljenoj ženi.

Grad posvećen ljubavi, dizajner zaljubljen u ljubav, bilo je pitanje vremena kada će se ovo dvoje spojiti u jedinstven, elegantan i izuzetno romantičan, a ponajviše pariski parfem za žene.

Kreiran je 1983. godine za elegantnu i prefinjenu ženu, prepunu života i spontanosti, sigurnu u svoju zavodljivost.

Kako srednje note parfema slave grad svetlosti, nežne note ruže otkrivaju duboku i zavodljivo očaravajucu ličnost.

Sveže i suptilne, gornje note ljubičice, bergamot, lista i pupoljka ribizle, zelene note, zumbul i cveta narandže flertuju sa nežnošću i veseljem. Intenzivna srednja nota se sastoje iz korena irisa, ruža, ljubičice, jasmina, ylang ylanga, lipe, đurđevka, ljiljana, a senzualna baza u sebi sadrži: sandalovinu, amber, mošus, mahovinu, kedar…

Hute Coture by Hane Mori

hanae-mori-haute-couture

Ovaj izuzetno graciozni parfem koji zrači lansiran je 1998. godine. Čini ga kombinacija nota jasmina, bergamota i korijandera sa primesama cvetnih nota i aromatičnih nota. Pripada grupi cvetni zeleni.

Iz Avona nam dolazi

In Bloom by Reese Witherspoon

in_bloom

Ovaj predivni parfem izražava senzualnost i spontanost. Miris bašte prepune cveća upakovan u miris amberovog drveta i breskve, te listova čaja, doima se izuzetno elegantnim. Parfem se pojavio u novembru 2009. godine.

Parfem u gornjim notama sadrži arome breskve, listova čaja i zelenih nota. U srednjim notama su zvezdasta gardenija, magnolije i jasmin. U bazi je kašmir, cveće i ambera.

reese2

Evo šta kaže Reese Witherspoon za Avon:

”Za vreme dizajniranja parfema In Bloom oživela sam sebe i mirise iz mog detinjstva koje sam provela u Tennesse-u. Sećam se da smo imali veliko drvo magnolie u dvorištu sa prelepim belim cvetom koji inspiriše ovaj parfem. In Bloom indicira ono što sam ja sada u životu. Osećam se veoma jako i nezavisno i veoma srećno, tako puna života. Parfem zaosta nosi taj osećaj – veoma je senzualana, romantičan i zanosan.“

Gabriela Sabatini Wild Wind

wildwind

Ovaj parfem je lansiran 1999. godine preporučuje se za šetnju gradom. Kako i sam naziv govori kreiran je za ženu neobuzdanog i pomalo divljeg duha.

Gornje note citrusa, geranijuma i mandarine, srednje note ylang ylang, božur, ljubičica i jasmin dok je baza: amber, kedar, vanila , sandalovina i mošus.

Isto tako postoji i muški Gabriela Sabatini Wild Wind parfem:

Ukoliko ste zainteresovani za izradu natalne karte posetite sajt MyLillith.