hair-color2Evo nas sa još jednim setom modernih frizura za sve one koji preziru uniformnost i vole da su svoji. Izdvojila sam frizure u trendu, ali ovoga puta malo alternativnije varijante kao predloge i inspiraciju za vašu novu frizuru.  Prolećne trendove frizura možete videti u našem prethodnom članku Trend frizure 2009.

Kada pomislim na neku alternativnu frizuru, mene to odmah asocira na različite boje u kosi, čudne pramenove u kombinaciji sa asimetričnim šišanjem. Ovog leta su u trendu prirodne boje kose, kao i celokupan prirodni izgled. Ako želite da budete drugačiji, to ćete definitivno postići nekom drečavom (neprirodnom) farbom. Ako niste sigurni kako će neka ideja izgledati na vašoj kosi, uvek možete isprobati ovakvo farbanje sa kratkotrajnim kolor šamponima. Farbanje kose ekstremnim bojama najbolje izgleda na frizurama od najkraće dužine pa do dužine do ramena.

emo-girls-summer-hair-330x440asymmetric_dark_punk_hairstyle128AAAAAtuPoYQAAAAAAQ6LHQ

wildslide14haircolour98711-hair-color

Bob je još uvek u trendu i idealan je za kombinovanje sa različitim bojama pramenova kakve smo videli iznad. Ako imate potpuno ravnu kosu, bob je frizura koja može izgledati potpuno neobično, ako na primer šiške isečete ukrivo ili u špic na čelu. Bob može biti različitih dužina i može biti potpuno neravnomeran.

img-thingCool_Short_Red_Hair

277949f5204492femh9bob_hairstyle2modern-hairstyles-pictures2

funky-hairstylesrazored-bobhair-style-3

Summer-2009-Blonde-Hairstyles2422668913_bc48204ae0_bEasy_Short_Hair_2009_copy

S obzirom da je kovrdžava kosa definitivno hit ovog leta, možete se igrati sa vašom kovrdžavom kosom. Možete je pokupiti u zanimljiv rep ili punđu sa dodatkom neke lude šnale. Možete je i pustiti i ošišati u slojevima i tako dobijete vašu potpuno jedinstvenu frizuru. Postoji raznih tipova kovrdžave i talasaste kose, a u zavisnosti od oblika glave, ista frizura može izgledati zaista potpuno drugačije od osobe do osobe.

curly_hairstyle2layered-stylenewashleevt5

summer-hairstyles-curly-hairmedium-styles-curly-hair-011medium-wavy-hair-styles-05

Summer_2009_Hairstylesmodern-hairstyles-pictures11

Summer_2009_Wavy_HairLong_hairstyle_with_fringe_Winter

Ono što je bio hit poslednjih meseci u inostranstvu je takozvani coontail. Pre nekoliko meseci sam videla na ulici jednu devojku sa ovakvom frizurom i bila sam impresionirana kako to može lepo da izgleda. Naime, coontail je dobio naziv po životinji rakun (racoon) i po njegovom repu (tail) koji je na štraftice. Mnoge kompanije su izbacile na tržište umetke za kosu ofarbane na rakunske štrafte. Evo pogledajte i sami kako to može izgledati. Ovo je još jedan predlog. Možete i samo ovako ofarbati po neki pramen.

coontailblond-red-scene-coontail
il_430xN.235192626a00f48ceeb57b00030109d0ff78f4000f-500pi2622039063_3d3cf8eb54_o

Naravno, kratka frizura je najbolja za eksperimentisanje. Možete se lako prefarbati u bilo koju boju, raščupati ili zalizati i izgledati fenomenalno moderno, alternativno ili urbano. Možete celu kosu ošišati na minimalno kratko i ostaviti samo šiške dugačke ili možda samo jednu stranu dugačku. Ono što je definitivno trend ovog leta su peroksid plavuše sa skroz kratkom frizurom.

Easy_Short_Hair_2009short-pro-hairstylegothic-hair

Summer_2009_Short_HairModern_Bob_Haircut

Ako tražite čirokane, odnosno kreste iliti mohavk frizure, možete ih naći u našem članku Čirokane.

Bliži se Exit, ovaj festival je događaj u našoj zemlji gde zaista možete videti razne alternativne frizure na jednom mestu i kako to izgleda uživo. Ono što se meni dopada jeste to da ovakvi festivali pružaju mogućnost onima koji su se dosad možda i stideli, da po prvi put probaju neku drugačiju frizuru, odeću, šminku, da učine nešto drugačije sa sobom, prošetaju kroz svu tu masu, a da ih pritom niko ne gleda čudno. Na ovaj način ljudi mogu lakše da izgrade svoj stil i da isprobaju ono što su uvek želeli.