Naslovna

Pogledajte i Trend frizure jesen 2009 i Frizure za start 2010.

Evo, otoplilo je. Po kalendaru proleće još nije došlo, ali po temperaturi ga naslućujemo. Vreme je da vidimo kakve će frizure biti u trendu ovog proleća. Modne kuće su već pre par meseci pokazale na modnim revijama trendove frizura. Na njujorškoj nedelji mode (NY Fashion week) koja se skoro završila, mogli su se prepoznati svi ovogodišnji trendovi. Ukoliko tražite frizuru koja idealna za vas, potrebno je da utvrdite kog oblika je vaše lice, to možete videti u ovom članku Frizure za vaš oblik lica. Ali, da krenemo redom…

Na velika vrata vratile su se lokne i valovita duga kosa. Prirodan pomalo neuredan izgled kovrdžave i valovite kose je potpuno u trendu. Šiške su takođe u trendu još uvek, ali na ovako kovrdžavoj frizuri, šiške treba da su ravno sečene sa istanjenim krajevima ili fenirane u stranu. Znači ne bi trebalo onako savršeno ravno da padaju preko čela ukoliko imate kovdžavu kosu. Kovrdžava kosa biće u trendu i ovog leta. Ovo je idealno za more i letnje dane kada nemate snage da se fenirate. Prirodan izgled je potpuno IN.

 

kovrdze1kovrdze4
kovrdze2-scarlett-johanssonkovrdze3

Još fotografija pogledajte u galeriji: Kovrdžava kosa

Dugačka ravna kosa je takođe moderna. Ukoliko imate ravnu kosu potrebno je da ona deluje onako glatko i sjajno i fenirano na skroz ravno, tj. peglana. Moderne su frizure bez šiška, sa razdeljkom na sredini glave. Ukoliko imate šiške, onda one treba da budu ravno sečene i guste i da ravno padaju preko čela.

ravna1ravna1-Jennifer
ravna-Reese Witherspoonravna-avril-lavigne

Moderna srednja dužina kose treba da bude u bob stilu. Svejedno da li imate kovrdžavu ili ravnu kosu. Najmoderniji je ukrivo zasečeni glatki bob sa šiškama. Veoma moderan je i malo duži bob do ramena. Bob je frizura koju je veoma lako održavati.

bob2-Gemma-Arterton3bob-nicole-richie
bob-natalie-imbrugliapixie1-selma-blair_copy

Kratka kosa je moderna ukoliko ste ošišani na kraći bob. (Kratak bob imate na slikama iznad. ) Možete se ošišati i na takozvani „pixie crop“ koji je sada jako moderan. Pixie frizura je dobila naziv po rock zvezdi Pixie Geldoff (to je ova čupava plavuša na slici ispod). Nekako je ova Pixie frizura najviše namenjena osobama sa srcolikim licem.

pixie-geldoff-originalbob3
pixie1pixie-rihana

Poseban naglasak ovog proleća je na kikicama kao prirodnim rajfovima i šnalama u kosi. Kikice u kosi dodatno daju taj prirodni izgled.

kikice2kikice1

Kad smo već kod kikica moderne su i punđe napravljene od prethodno ispletene kose u kikice. Dakle, moderan je taj tzv. mlekarica friz. Najmodernija verzija punđe je takozvana decentrirana spuštena punđa. Ovo je punđa koja je pomerena u jednu stranu i potpuno je jednostavna i bez nekih posebnih detalja. Samo to pomeranje u stranu je zanimljivi detalj.

pundjaupdo1
necentrirana

Konjski repić je još jedna moderna frizura za proleće 2009. Konjski repić treba da bude uredan i kosa treba da izgleda glatko i sjajno.

pony1konjski-jenniferanistonponytail
konjskikonjski-drew-barrymorebig

Više o konjskim repovima možete videti u članku: Konjski rep

Poseban trend kao dodatak punđama, konjskim repićima i polupodignutim frizurama je volumen kose na prednjoj strani glave odnosno na čelu. Ovako izdignuta kosa na čelu odaje glamurom, tako da to može biti jako lep detalj za svečanije prilike. (Vidi se iznad levo)

Moderne su sve boje kose. Najzastupljenije su sve nijanse od plave do tamno smeđe. Međutim, prolećna trend boja je ona koju imaju, kako ih nazivaju, peroksid plavuše (peroxide blonde). To je ona skroz belo plava nijansa koja je veoma moderna ovog proleća. Zato, plavuše, uživajte u ovom modnom trenutku!

Kada uporedimo prolećni trend sa zimskim možemo primetiti da je bob malo izašao iz prvog plana, ali je i dalje veoma moderan. U centru pažnje je kovrdžava kosa, dok je zimus bila malo kao sekundarni trend. Kikice koje su najavljivane još jesenas, sada su itekako moderne. Novina su i ove decentrirane punđe koje smo mogli da vidimo na dodeli Oskara u velikoj količini. I svakako konjski repić koji kao da nikada zapravo i ne izlazi iz mode, ali je nekada u centru pažnje, a nekad ne. Na Nujorškoj nedelji mode u februaru smo mogli da vidimo reviju inspirisanu barbikama. Prva barbika je Ponytail Barbi koja upravo ima ovakav konjski repić.  Moguće je da odatle i potiče ovaj prolećni trend. (Ispod slike barbie manekenke)

barbika-friyura-repic