2237Eh da, vreme je za trend frizure za ovo hladnije doba godine – za jesen i zimu 2009. Uporedujući trendove od proletos sa ovim najavljenim za jesen, uočila sam par razlika i više od par sličnosti. Kovrdžava kosa koja se tokom cele ove godine provlači kao potpuni hit, i dalje je moderna. Mislite na one prirodne kovrdže i na prirodni izgled koji je moderan od prošle zime. Ako imate ravnu kosu i ipak želite da budete kovrdžavi, bićete u trendu ako napravite kovrdže ili talase koji deluju neuredno i često nepravilno kao što to ume prirodna kosa biti. Savršeno uredne lokne nisu ove sezone interesantne. Međutim, sa ravnom kosom, najpreporučljivije je da je ne kovrdžate i ostavite je tako prirodno ravnom. Trendove frizura prati i prirodan trend šminkanja o kojem smo već pisale.
Da se vratimo na kovrdžavu kosu. Moderna je prirodna, neuredna, opuštena kosa. Veoma seksi ako je prebacite na jednu stranu. Na jesenjim modnim revijama smo mogli videti ovaj trend. U trendu je i kovrdžava kosa koju dobijete nakon raspletanja sitnih kikica, kada je kosa onako samo prelomljena.

Na slikama možemo videti Nicole Richie i tri fotografije sa jesenjih modnih revija

Nicole_RichieBeauty-Trend-Side-Swept-Hairstyles_topicspage

 

p-fall-fashion-week-hairstyle-p02

Levo Rashida Jones i desno Jennifer Love Hewitt na Emmy dodeli nagrada od pre par nedelja.

Rashida_Jonesjennifer-love-hewitt

Jesenje modne revije

Beauty-Trend-Textured-Tresses_articleimage2009_fall_hairstyles_trends__runway_hairstyles

p-fall-fashion-week-hairstyle-p05

Na modnim revijama smo mogli videti da je u trendu stil ’80-tih. To su te frizure sa volumenom, natapirane, izdignuti deo kose iznad cela, neurendo i nepravilno.

80-te3203-Betsey-Johnson-Runway

p-fall-fashion-week-hairstyle-p13

Kod ravne dugačke kose treba je pustiti da prirodno pada, sa razdeljkom na sredini glave. Možete i vašu prirodnu ravnu kosu malo razbarušiti pri vrhu.

Sa jesenje modne revije Yigal Azrouel

2234Fashion_Week_Fall_09Yigal_Azrouel_2

Modna revija Miss Sixty i Nanette Lepore.

Fashion_Week_Fall_09Miss_Sixty_1Fashion_Week_Fall_09Nanette_Lepore_1

Moderan je i duboki razdeljak. Znate onaj skoz sa strane. Slike sa revije Donna Karan i Tuleh.

Donna_KaranFashion_Week_Fall_09Tuleh_1

Ove sezone, kako kod ženskih, tako i kod muških frizura u trendu je mohawk frizura ili kod nas poznatija kao Čirokana-Kresta. O varijacijama mohawk frizure Kremašica je već detaljnije pisala. Možete pogledati u članku Mohikana iliti Čirokana.
Ono što se svetski poznatim modnim revijama predviđalo za hit jeseni je izdignuti volumen kose napred, iznad čela inspirisan Mohikana frizurom. Pritom su zalizani delovi kose sa strane. Svakako je i pravi izbrijani mohawk potpuno moderan. Možete videti primere sa jesenjih revija ispod.

1808360_f496a228af90e54b0446_2009_fall_hairstyles_3

mohawk-updo-stylemohawk

Tokom leta i proleća koji su ostali za nama, bob frizura je bila pomalo zapostavljena, ali ove jeseni se opet vraća u igru. Sada imamo dve osnovne varijacije popularnog boba. Jedna verzija je talasasti ili kovrdžavi bob koji može delovati veoma nesređeno i prirodno.

1808363_f5201808364_f520

1808420_f5203205-Betsey-Johnson

Druga verzija boba je namenjena ravnoj kosi. Potrebno je ošišati se na takozvanu pečurka frizuru, sa gustim šiškama u polukružnom obliku koje se stapaju sa ostatkom kose.

bangs-bowl-cutbowl

p-fall-fashion-week-hairstyle-p03

Ovakve ovalno šišane šiške su potpuno IN i u verzijama frizura sa mnogo dužom kosom. Na fotkama ispod Lady Gaga i nepoznata devojka (ili je ja barem ne prepoznajem).

dowl-lady-gagafall-hairstyles1

Pixie crop frizura je ostala trend i za ovu sezonu. To su one potpuno kratke frizure kao na fotografijama Victoria Beckham i Agyness Deyn.

beckham-victoria-victoria-pixiepixie11

Kada je u pitanju trend frizura konjski rep od proletos, on je i sada aktuelan, ali sa razlikom u tome da on ne mora biti onako glatak i savršeno uredan. Kosa sada može biti potpuno neuredna, dok rep može biti veoma kovrdžav i zgužvan.

p-fall-fashion-week-hairstyle-p07

Blake Lively na dodeli Emmy nagrada.

p-2009-emmys-BlakeLively

Popularno je i onako neobavezno skupiti kosu na vrh glave, kao da se pripremate za neki trening ili da celu kosu pokupite u onu najobičniju baletsku pundu.

Fashion_Week_Fall_09Thuy_1

p-fall-fashion-week-hairstyle-p01

Ako idete na neku svečanost, onda se možete odlučiti za kovrdžanje kose i pravljenje neke punđe prikačivanjem sitnijih kovrdžica kao Leighton Meester na dodeli Emmy nagrada

p-2009-emmys-LeightonMeester

 

Što se boje kose tiče crvena kosa se ponovo vratila u modu. U trendu je riđa nijansa crvene. Naravno prirodne riđokose su potpuno IN i ne bi trebalo da menjaju svoju retko viđenu boju. Potpuno svetla plava kosa i brinete ostaju veoma moderne.