Taksista i maskaraU rastućem metroseksualnom svetu, izgleda da je ovo bilo samo pitanje vremena. Jedna od popularnijih britanskih kozmetičkih maloprodaja – Superdrug , počeo je sa prodajom više vrsta proizvoda šminke za muškarce, ističući sve prisutniji trend metroseksualnih kozmetičkih proizvoda. U liniju ovih proizvoda, poznatiju kao Taxi Man, spadaju ajlaner pod nazivom ‘Guy-liner’ i maskara ‘Manscara’, i to svaki po ceni od £6.50 (€8.25), što bi trebalo da bude prihvatljivo za ciljnu grupu mlađih konzumenata.

Kreator kozmetike Taxi Man, Peter Kelly, kaže: “Razvili smo osnovne stvari koje bi svaki muškarac pozajmio od svoje lepše polovine. U pitanju je diskretna šminka, a ne ona kojom bi se stvorio tranvestitski izgled.”

Rekao je još i da je ‘Guy-liner’ olovka malo deblja od onih ženskih, pa je zato i lakša za upotrebu muškarcima sa većim šakama. Za mušku maskaru ‘Manscara’-u, međutim, nije baš najjasnije kako se ona razlikuje od obične maskare. Kako god bilo, ‘Guyliner’ i ‘Manscara’ bi trebalo da ulepšaju oči mladog muškarca (ili je to bar njihova ideja…).

 

našminkani Russell BrandDirektor prodaje ove firme, Jeff Wemyss, insistira na ideji da njihova kozmetika nije namenjena samo tranvestitima. “Ovih dana, možete biti mačo i nositi šminku. Ako pogledate ljude kao što Russell Brand i Robbie Williams, videćete da obojica nose šminku i obojica su punokrvni muškarci,” izjavio je Wemyss. “Muškarci su opsednutiji svojim izgledom više nego ikada. Nije više sramota izgledati kao neko ko obraća pažnju na svoj spoljašnji izgled. Verujemo da postoji realno tržište za kozmetičke proizvode. Većina naših potrošača su žene, i mi verujemo da će ove proizvode kupovati žene za svoje partnere, kao i oni sami,” dodao je.

Do sada je većina posla u muškoj kozmetici bila oko proizvoda kao što su pene i losioni za brijanje, proizvodi za negu i oblikovanje kose i hidratanti, a od sada – ko zna… Prema poslovnim analitičarima u Mintel-u, tržište u Velikoj Britaniji je vredno oko £700 miliona godišnje, a predviđa se i rast na £820 miliona sledeće godine.

Ah, da, na slici ispod vam je muški model Russell Brand, poznat po tome što nosi ajlajner i maskaru.