Blush reality showTelevizijska kuća Lifetime je završila sa emitovanjem takmičenja u šminkeraju Blush: The Search for America’s Greatest Makeup Artist, ili Rumenilo: Potraga za najvećim američkim šminkerom (ili, kako to oni vole da kažu, umetnikom šminkeraja). Pobednik je Nolan, on je osvojio nagradu od 100.000 dolara, potpisao ugovor sa Max Factor kozmetikom i dobio šansu da radi na foto snimanjima magazina InStyle.

Prilikom snimanja prve epizode Max izazova (Max Challenge), učesnicima je bio postavljem zanimljiv zadatak. Nisu dobili pravu šminku, nego je na stolu stojalo raznovrsno voće, začini, cveće i ostala hrana. Sa tim alatom na stolu su dobili zadatke da izvedu make-up fantaziju. U ovom izazovu pobedu je odneo Maxi koji je svoj model našminkao uz pomoć kristalnog šećera i cveća u raznim bojama. E to bi bila prava homemade šminka. U nastavku teksta pogledajte Maxi-evo delo.

maxi-Homemade sminka

Usledio je eliminacioni izazov gde je pobedio Todd . Zadatak ovog izazova je bio „Uvrnuti disco izgled“. Todd je bio veoma smeo što mu se isplatilo. Dok je iz igre u ovoj rundi ispala Jessica Millington. Ona je svoj model našminkala kako su sudije rekle „veoma dosadno“. Tako da je ovo bio dokaz da ne treba biti običan na ovim takmičenjima nego ekstraordinaran. Ispod levo Todd-ov model, desno Jessica-in model.

todd-uvrnut discoJessica - dosadni disco

Uvrnuti disco deo ovog show-a pogledajte  video galeriji 1 deo  i 2 deo

U drugoj epizodi zadatak je bio da se model našminka inspiracijom jedne od četiri životinja: flamingo, zebra, majmun i papagaj. Evo nekih radova:

ZebraMajmunce

Ovu epizodu možete pogledati u našoj galeriji.

A sledeći izazov je bio da se model našminka i fotografiše u stilu visoke mode. Učesnici su ovde bili veoma uspešni, i krajnje fotografije izgledaju odlično.U galeriji možete videti klip ovog dela takmičenja.

Farah - fotkaMo-fotografija

 

U trećoj epizodi učesnici su trebali da našminkaju svoj model na dva načina. Trebali su da izaberu dva načina šminkanja iz četiri ponuđena perioda: 1920, 1950, 1970 i 1980. Pobedio je Farah sa modelom iz ’70 „rollerball“ devojka i sa inspiracijom iz ’50 ala Marilyn Monroe – crvene usne i karakteristične obrve.

Rolerball i Merilyn

Odmah nakon toga učesnici su dobili zadatke da u timovima po dvoje osmisle šminku za mladu na venčanju. Ovde se pazilo na mladine godine, na isticanje prirodne lepote i došli su do izražaja karakteri učesnika.

Mo - Mlada mladaMaxijeva mlada

Četvrtu epizodu su obeležile inspiracije na teme: „Zla sestra bliznakinja“ i „Show girl“ (šou devojka). Prvi izazov se odnosi na šminkanje modela kao dobru i finu devojku, a zatim šminkanje modela kao zlu i bezobraznu, što bi predstavljalo sestre bliznakinje – dobra i zla.

Maxijeva zla i dobraFarah-bliznakinje

Show girl je ustvari ideja da se model našminka kao tipična devojka koja radi u Las Vegasu u nekom kazinu na primer.

U petoj epizodi takmičari su igrali u parovima. Izazov je bio da jedan učesnik uradi kopiju avangardne šminke na modelu. Dok mu njegov partner u takmičenju daje kratki opis kako je model našminkan, gledajući fotografiju. Onaj koji šminka model nije ni video početnu fotografiju koju treba da iskopira.

Todd-kopijaNolan-kopija

Eliminaciono takmičenje je bilo izvesti kopiju Holivudskih zvezda. Maxi je dočarao Gretu Garbo, a Farah Sofiu Loren. Sudije nisu bile zadovoljne njegovom Sofijom Loren.

maxi-greta garbofarah-sofia loren

Ovaj show je zadesila velika nesreća, naime Todd, učesnik finala je iznenada u svojoj 23. godini umro nakon snimanja finalne epizode. U finalu su bili Todd, Maxi i Nolan.

Mogu samo da zaključim da su oni luđi, smeliji šminkeri duže egzistirali u ovom show programu. Dok su konzervativniji šminkeri ispali već u prvim izazovima. Tako da ovo jeste pravi reality show koji je samo trebao da privuče pažnju i da dobro izreklamira Max Factor kozmetiku. Uskoro će se završiti i Survivor i Operacija Trijumf, možda već sledeći show na našoj televiziji bude ovako nešto.