Unikko patern za AvonFinska tekstilna i odevna kompanija Marimekko je uradila dizajn pakovanja za nove Avon proizvode. U pitanju je Avon Color Collection gde je Marimekko uneo svoju filozofiju „Dizajn koji donosi lepotu u svakodnevni život ljudi.“ Iskorišćena je Unikko šara dizajnirana od strane Maija Isola još u 1964. godini. Njena ćerka Kristina Isola je preradila Unikko dizajn u jedinstven izgled svežih boja specijalno za kompaniju Avon. Ova kolekcija se sastoji iz senke
za oči, rumenila, sjaja za usne i maskare.

Zanimljivo je dodati da je ovaj Unikko patern nastao iz protesta. Naime, dizajnerka Maija nije želela da prihvati pravilo da Marimekko nema cvetnih dizajna za
tkanine, pa je stoga i napravila ovu izuzetno veselu, cvetnu šaru.

Evo je Unikko šara.

marimekko-0308.jpg

Sledeće zanimljivo pakovanje odnosi se na parfem Comme des Garçons

 

Comme des Garçons

Na ovom pakovanju novog parfema radili su zajedno modna kuća Comme des Garçons i dizajner Stephen Jones poznat po dizajnu šešira. Upotrebljen je Jones-ov stil kada je u pitanju oblik bočice i materijali koji su korišćeni za samu izradu. Ovo je promena za ovu modnu kuću koja je tradicionalno bila okrenuta minimalizmu i neobičnim pakovanjima koje je dizajnirao Marc Atlan Design. Evo, pogledajte kako izgleda jedna od njihovih prethodnih bočica parfema. Zaista je potpuno drugačija od ove sada.

Simpa bočica

 

Kao treće pakovanje koje privlači pažnju, ostavila sam dizajnersko rešenje dizajnerke Arianna Toft koja radi za Pearlfisher. Ovo nisu sve proizvodi iz područja kozmetike, ali meni je sam dizajn ovih pakovanja bio interesantan. Ovo je Arianna-ino rešenje koje je uradila još na studijama.

Studenti su dobili zadatak da izaberu poznatu ličnost. Mogle su to biti ličnosti iz prošlosti, sadašnjosti, imaginarni, realni, političari, glumci, pevači, naučnici, avanturisti… Bilo je potrebno uraditi istraživanja po čemu su oni najprepoznatljiviji. Da li su prepoznatljivi po svojim navikama, izgledu, karakteru, skandalu ili nečem drugom. Na osnovu tog istraživanja trebalo je uraditi pakovanje za neki proizvod. Ona je ponudila zaista predivno rešenje. Njena inspiracija bio je komičarski duo Stanlio i Olio. Njih dvojica, talentovani za upadanje u nevolje i pravljenje haosa, time stvarajući fantastične, apsurdne priče iza svake dileme. Ona je dala naziv ovom pakovanju Another Fine Mess (u mom slobodnom prevodu „Još jedna fina pometnja“), za sve one koji vide ljudsku dobroćudnost i zabavnu stranu potencijalnih katastrofalnih situacija.

Pogledajte ta pakovanja, zar nisu simpatična?

Debeljko i mršavko

 

izvor: TheDieline