Oskar za šminkerajObjavljene su nominacije za 81. po redu dodelu Oskara. Naravno, objavljena su imena u Kremašicinoj omiljenoj kategoriji Makeup iliti Šminka. Nominovani su kreatori čoveka koji stari „unazad“ u ulozi Brad Pitta, Džokera iz Betmena i demonskog heroja (Hellboy).

Greg Cannom je nominovan za film The Curious Case of Benjamin Button. Ovo je njegova 9. nominacija za oskara u kategoriji šminka. Već je pobeđivao u ovoj kategoriji, i to za filmove Mrs. Doubtfire iz 1993. godine i sa filmom Dracula iz 1992.

 

Inače čovek je radio šminku u sledećim filmovima za koje je bio nominovan ranijih godina:

A Beautiful Mind (2001), Bicentennial Man (1999), Titanic (1997), Roommates (1995), Hoffa (1992) i Hook (1991).

Greg je poznat i po razvijanju specijalnog modifikovanog silikonskog materijala koji se koristi u filmskoj industriji za pravljenje maska.

Našminkani Benjamin On je Beeeetmeeen

Drugi novinovani šminkeri su John Caglione, Jr. i Conor O’Sullivan i to za film The Dark Knight (Najnoviji Betmen). Svima poznati Džoker i njegove crvene usne. Caglione je osvojio Oskara u kategoriji šminka za film Dick Tracy iz 1990 u saradnji sa Doug Drexler-om. Dok je O’Sullivan jednom bio nominovan za film Saving Private Ryan iz 1998. zajedno sa još dva saradnika.

Mike Elizalde i Thom Floutz su nominovani za film Hellboy 2: The Golden Army. Ovo je prva nominacija za Oskara za oba šminkera što je veliki uspeh za njih. Evo slika iz ovog filma.

Decko iz paklaŠminkeri

Više slika ove fantastične šminke možete pogledati u našoj galeriji. Ostaje nam da vidimo šta će se desiti na ovogodičnjoj dodeli oskara i ko će pobediti. Čini mi se da je dodela Oskara zakazana za 22. februar…