Dolce&Gabbana Mnoge poznate modne kuce imaju i linije kozmetickih proizvoda, prvenstveno dekorativne kozmetike, pod svojim imenom. Tacnije, sve one, u dogovoru sa preferiranom kozmetickom kompanijom, tj. proizvodacem, puštaju u prodaju šminku i kozmetiku pod svojim zaštitnim znakom. Takoreci, brendiraju ih. Na ovaj nacin, svi oni lepo zarade, a svet dobija na tržište nove uklopljene kombinacije odevneih predmeta i “adekvatnih” boja za mackanje koje idu uz to.

Na ovaj smeo potez se nedavno odlucio i najpoznatiji (neki bi rekli i najseksipilniji) tandem modnih dizajnera na svetu – Dolce i Gabbana.


Ovaj milanski par, kreirao je svoju liniju šminke u saradnji sa kozmetickom kompanijom Procter & Gamble Prestige Products, licenciranom firmom za proizvodnju parfema i kozmetike. Ova saradnja je pocela pre par godina, koliko je i bilo potrebno za proizvodnju nove kozmeticke linije.

http://www.youtube.com/watch?v=_DUKN-d3U2A

Domenico Dolce i Stefano Gabbana su prilikom kreiranja nove linije proizvoda za šminkanje pomoc zatražili od svoje dugogodišnje prijateljice, poznate britanske šminkerke jamajcanskog porekla, Pat McGrath.

Nova šminka bi trebalo da se pojavi u prodaji krajem januara ove godine, a prica se i da ce zaštitno lice biti neka od mladih holivudskih starleta. Ne zna se koja. Cuvanje tajne – to vam je danas opasan marketinški potez.

Nebitno? Dolce i Gabbana su svoju modnu kucu osnovali 1985. godine, a 2005. njihova firma ostvarila je dobit od oko 750 miliona €.

goldie

Zlata
Milošević
je objavila na Kremašici

Kremašica iz IT sveta, programer i konstantna tehnička podrška. Redovno prati vesti iz sveta i informiše nas o najnovijim trendovima u svetu kozmetike. Ako Kremašicu zapratite na tviteru, našli ste Goldie. Ne šminka se svaki dan, ali zato smatra da je zdrava, negovana i čista kosa ogledalo prave kremašice.

Ako vam se svideo ovaj tekst, možda će vam se svideti i ovi:

Trackbacks/Pingbacks

  1. Scarlett Johansson i Dolce Gabbana šminka - Kremašica

    […] U 2009. godini prelepa plavuša Scarlett Johansson je izabrana za zaštitno lice šminke Dolce Gabbana. Šminka je upakovana u “zlatnu” ambalažu. Radi se o luksuznoj kozmetici koja je u rangu sa brendovima kao što su Chanel, Dior, YSL. Potražila sam informaciju kolika je cena recimo jednog karmina (Lipstick Classic Cream & Shine) i našla sam da košta oko 20 funti što dođe oko 2300 dinara. Dok recimo puder Perfect Finish Powder Foundation košta 33 funte što je oko 3795 dinara. Mascara za volumen trepavica (Volumized Lashes in Black) košta oko 2150 dinara. Lak za nokte Intense Nail Lacquer je oko 1560 dinara. Nešto više o brendu Dolce Gabbana i kreatorima ove šminke pogledajte u našem članku Šminka Dolce Gabbana. […]

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.