Dolce&Gabbana Mnoge poznate modne kuce imaju i linije kozmetickih proizvoda, prvenstveno dekorativne kozmetike, pod svojim imenom. Tacnije, sve one, u dogovoru sa preferiranom kozmetickom kompanijom, tj. proizvodacem, puštaju u prodaju šminku i kozmetiku pod svojim zaštitnim znakom. Takoreci, brendiraju ih. Na ovaj nacin, svi oni lepo zarade, a svet dobija na tržište nove uklopljene kombinacije odevneih predmeta i “adekvatnih” boja za mackanje koje idu uz to.

Na ovaj smeo potez se nedavno odlucio i najpoznatiji (neki bi rekli i najseksipilniji) tandem modnih dizajnera na svetu – Dolce i Gabbana.


Ovaj milanski par, kreirao je svoju liniju šminke u saradnji sa kozmetickom kompanijom Procter & Gamble Prestige Products, licenciranom firmom za proizvodnju parfema i kozmetike. Ova saradnja je pocela pre par godina, koliko je i bilo potrebno za proizvodnju nove kozmeticke linije.

http://www.youtube.com/watch?v=_DUKN-d3U2A

Domenico Dolce i Stefano Gabbana su prilikom kreiranja nove linije proizvoda za šminkanje pomoc zatražili od svoje dugogodišnje prijateljice, poznate britanske šminkerke jamajcanskog porekla, Pat McGrath.

Nova šminka bi trebalo da se pojavi u prodaji krajem januara ove godine, a prica se i da ce zaštitno lice biti neka od mladih holivudskih starleta. Ne zna se koja. Cuvanje tajne – to vam je danas opasan marketinški potez.

Nebitno? Dolce i Gabbana su svoju modnu kucu osnovali 1985. godine, a 2005. njihova firma ostvarila je dobit od oko 750 miliona €.

goldie

Zlata
Milošević
je objavila na Kremašici

Kremašica iz IT sveta, programer i konstantna tehnička podrška. Redovno prati vesti iz sveta i informiše nas o najnovijim trendovima u svetu kozmetike. Ako Kremašicu zapratite na tviteru, našli ste Goldie. Ne šminka se svaki dan, ali zato smatra da je zdrava, negovana i čista kosa ogledalo prave kremašice.

Ako vam se svideo ovaj tekst, možda će vam se svideti i ovi:

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.