bloom3

Bloom kozmetika ima veoma zanimljiva ženskasta pakovanja svojih proizvoda. Same crteže koji se koriste za ovaj dizajn pakovanja je uradila australijska ilustratorka Kat Macleod. Bloom kozmetika je u osnovi australijska kozmetička kompanija koju je pokrenula Natalie Bloom koja je radila pomalo i kao grafički dizajner.

 

Na njihovom sajtu se može pročitati da je Bloom kozmetika počela sa nekoliko proizvoda, sa naznačenim uticajem dizajna pakovanja koji urađen sa puno ljubavi. Njihova filozofija je da naprave proizvode koji su inovativni po svojim sastojcima. Proizvodi Bloom kozmetike odišu veselim duhom, a kompanija se posvećuje stvaranju integriteta svojih proizvoda. Bloom proizvodi su prvenstveno mladi u srcu. Gospođa Bloom reprezentuje ovu kozmetiku upavo njenim veselim i sofisticiranim stavom.

bloom

Bloom kozmetika

 

Novo pakovanje za SENS parfeme potekao je iz porodičnog dizajnerskog tima sastavljenog od oca i ćerke. Ova porodica je iz Buenos Aires-a, a parfem je iz Cannon kuće parfema, jedne od većih kompanija u Argentini. Kapljica je poslužila kao inspiracija.

Sens parfemi

sens

 

Predivan rad studenta Philip Spradley-a.

 

„Jason kozmetika ima u ponudi kvalitetne organske kupke po pristupačnim cenama. Ova linija šampona i after šejv proizvoda efektno komunicira sa mlađom populacijom kombinovanjem čiste jednostavne geometrijske forme sa  domišljatim humorom.

Jason

 

Moramo da spomenemo pakovanje Kenzo Power parfema koji se već neko vreme nalazi u prodaji i čija flaša je neobično velika. Ovako velika flaša na polici u parfimeriji prosto baca senku na sve te male parfeme oko njega. Sa te strane, ovo je zaista fenomenalan marketinčki potez. Sam papir koji je korišćen za kutiju parfema je teksturisan sa detaljima koji su izbočeni. Sama boca je metalna i liči na bocu nekog luksuznog alkoholnog pića. Radi se o parfemu za muškarce. Dizajn ove flaše je uradio japanski dizajner Kenya Hara koji je iskoristio dizajn flaše prethodno namenjen za alkoholno piće Sake. Kenya Hara kaže: „Prvo sam izdizajnirao veoma jednostavnu bocu za Sake pod nazivom Hakkin. Ova boca je predviđena za količinu tečnosti od 720 ml i vodio sam se tom idejom. Kada su mi zatražili da izdizajniram flašu za parfem  nisam imao predstavu da bih mogao da iskoristim dizajn ove flaše za Sake za parfem.  Pokušao sam da skiciram nov dizajn za ovaj parfem, ali nikako nisam mogao da prevaziđem sam dizajn Hikkin flaše.  Odlučio sam da ne menjam sam dizajn nego da jednostavno probam da promenim veličinu flaše, a ostavim identičan dizajn, i tako je i ispalo“.

 

kenzo