shuuemurabtb09tkg1Ko je ikada čuo za gospodina Uemura-u, japansku kozmetičku legendu, zna koliko njegov rad ima uticaja na današnje stilove i trendove u šminkanju i friziranju. Kompanija koju je razvio, danas kreira i distribuira najmodernije kolekcije šminke, kozmetike za negu, propratnu opremu (uključujući i veoma popularni Shu Uemura uvijač trepavica), veštačke trepavice, kozmetiku za kosu, parfeme…

Iako on više nije među živima, njegovo ime i filozofija kojom se vodio, „Umetnost je način života“, živi i dalje. Jedan od dokaza za to je i nova kolekcija ulja i gelova za čišćenje i raznog alata za šminkanje pod imenom Tokyo Kamon Girls, koja je nastala saradnjom firme Shu Uemura i sada već čuvene Moyoco Anno, najpopularnije japanske manga umetnice.

Ova letnja kolekcija je prirodan korak u inovacijama Shu Uemura kuće, s obzirom da je njen osnivač oduvek želeo da na neki način poveže umetnost i žensku lepotu.

Moyoco Anno je slavu stekla crtajući ženskaste manga stripove žanra Josei, kao što su Sugar Sugar Rune and Hataraki Man. Poznata je i kao pisac modnih tekstova i tekstova o lepoti uopšte.

 

shu-uemura-makeup-001864-moyocoanno03_super

Kremašici se najviše dopada to što se staroj japanskoj tradicionalnoj formi i dizajnu, koja se oseti u estetici brenda Shu Uemura, pridružuje nova i nimalo loša japanska kulturološka pojava i daje jedan osvežavajući i harmoničan spoj. Definitivno nešto što je prosečnim žiteljima Balkana relativno nepoznato i interesantno. Tokyo Kamon Girls je osmišljena u nadi da će privući i inspirisati nove generacije žena širom sveta.

 

shuuemurabtb09tkg1

shuuemurabtb09tkg2

shuuemurabtb09tkg3

Iako ne možemo da zapazarimo neke od ovih kozmetičkih proizvoda, možemo u međuvremenu čitati odlične kremaške manga stripove na netu ;)

Već ste imali prilike da vidite Shu Uemura fantastične ideje kada su veštačke trepavice u pitanju u našoj galeriji slika, a dodatno se možete informisati na njegovom sajtu Shu Uemura.