malaysiaAko muškarac svoju ženu nazove „ružnom“ može završiti u zatvoru! Kako izveštavaju iz Dailymail-a ovakav predlog zakona je zatražio Departman za ženski razvoj u Maleziji. Inicijatori traže od vlade da prihvate predlog  „emocijalnog  nasilja“ kao kriminalno delo.

Glavešina departmana, Noorul Ainur Mohamad Nur, kaže da uvrede na osnovu fizičkog izgleda donose seriju povreda dostojanstva i samopoštovanja. Ako ovaj zakon bude usvojen, svaki muškarac u Maleziji će moći da završi u zatvoru zbog bilo kakvog poljuljavanja ženskog samopouzdanja na račun fizičkog izgleda.


Oni iznose i podatke da je oko 800 žena u poslednjih godinu dana, zatražilo pomoć od ženskih organizacija za zaštitu žena. 90% ovih žena se zalilo na verbalne uvrede,  a veoma mali broj njih na fizičko nasilje. Ovaj zakon je već podržan od grupe za ljudska prava i dalje se čeka odgovor vlade.

Hmm… Pa ko zna, možda i usvoje ovaj zakon. Ne bi to bilo čudno za Maleziju, zemlju poznatu po veoma striktnim zakonima. Znam zasigurno da kada vadite vizu za Maleziju u pasošu na samoj vizi koja je crno bela, crvenim slovima uvek piše da ako vas zateknu da konzumirate ilegalne supstance ili da ih posedujete sledi smrtna kazna. Tako da…  Ko zna, možda ga i usvoje.

goldie

Zlata
Milošević
je objavila na Kremašici

Kremašica iz IT sveta, programer i konstantna tehnička podrška. Redovno prati vesti iz sveta i informiše nas o najnovijim trendovima u svetu kozmetike. Ako Kremašicu zapratite na tviteru, našli ste Goldie. Ne šminka se svaki dan, ali zato smatra da je zdrava, negovana i čista kosa ogledalo prave kremašice.

Ako vam se svideo ovaj tekst, možda će vam se svideti i ovi:

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.