TousNije nas bilo nekoliko dana, Kremašice su bile na Exitu. Ne propuštaju se koncerti Lily Allen, Korn, Moby, Madness, Prodigy…  I naravno  ZBL, bend koji ima pesmu sa refrenom: „Oooo ja te volim, a ti si Kremašica!“ Dobro de, neću više o Exitu iako sam pod utiskom. Za danas sam vam pripremila nova pakovanja kozmetičkih proizvoda, a po meni, u uži izbor ulaze 2 parfema, jedan karmin, Dove dizajn pakovanja i jedna kolekcija muške kozmetike. Da krenemo redom. Prvi na listi mi je parfem Tous H20. Ovo je poslednji parfem koji je lansirao Perfumes Y Diseño iz Španije. Ovaj parfem nazivaju „eko-šik“ parfem, pošto je staklo napravljeno od 25% recikliranog materija, a 100% se može potpuno reciklirati. Ekološki materijali su ove godine u žiži interesovanja. Takođe, vrlo zanimljiv detalj je i to da se određeni procenat od zarade prodajom parfema donira za podršku programa pod nazivom Intermón Oxfam koji radi na zaštiti vodenih izvora i na pročišćavanju voda.

 

Tous-H20

Fantastično pakovanje za parfem pod nazivom Codizia je uradila firma Lavernia&Cienfuegos iz Španije. Ovo je parfem koji se prodaje u supermarketima pod nazivom MERCADONA (čini mi se u Španiji). Parfem spravljen za žene koje žele kvalitetan proizvod po nižoj ceni od top rangiranih parfema. Pokušali su ovom bočicom za parfem da prenesu nekoliko osobina: eleganciju, individualnost i sofisticiranost. Sferni oblik, zlatni finiš na staklu i beli zaobljeni deo pod poklopcem na flašici izgledaju zaista elegantno. Pogledajte i sami.

codizia
godizija

Promotivni set za Dove dezodorans koji želim da vam predstavim uradila je The O Group agencija za strategiju i dizajn iz Njujorka. Ovo je set koji je pravljen za kampanju Dove dezodoransa Ultimate Visibly Smooth koji je namenjen umanjenju rasta dlačica pod pazuhom, a koji se pojavio i na našem tržištu. Pakovanje je u kombinaciji roza-belo i predstavlja nežnu kožu nakon upotrebe proizvoda sa sve ptičicom prepoznatljivom za ovaj brend.

dove1
dove2

karmin1Evo jedno super praktično pakovanje. Ovo su mi najomiljeniji proizvodi. U pitanju je karmin Guerlain Rouge G koji je lansiran u aprilu ove godine, dostupan u čak 25 nijansi i košta 38 eura. Na njihovom sajtu Rouge G možete videti sve nijanse ovog karmina. Karmin sadrži i hijaluronsku kiselinu (hyaluronic acid) koja daje onaj osećaj napumpanih usana. Kažu da je veoma lagan, dizajniran za toplo vreme (leto) i dugotrajan. Mislim da može da se kupi u Sephora prodavnici.
Ono što je meni najzanimljvije kod ovog karmina je to što na njegovom poklopcu imate vratanca sa dva skrivena ogledala. Ova vratanca održava zatvorenim maleni magnet, dok kad skidate poklopac karmina možete čuti i onaj lagani zvuk – klik. Ovo metalno pakovanje karmina dizajnirao je Lorenz Bäume poznati dizajner nakita. Napravio je u jednom proizvodu kombinaciju glamura i praktičnosti.

karmin

Za kraj, predstavljam veoma interesantan dizajn kozmetike za muškarce. Opet je u pitanju kozmetika koja se distribuira po supermarketima. U pitanju je linija za muškarce pod nazivom 9.60 koju je takođe dizajnirala  Lavernia&Cienfuegos. Ova osnovna linija za muškarce inspirisana je idejom zdravog života, bavljenjem sportom i vežbanjem. Dizajn pakovanja treba da oda koncept oblika mišića, tako su bočice od 100 i 200ml ergonomskog oblika, da lepo stanu u šaku. Pravljene su od fleksibilne plastike tako da su otporne na udarce i vodu pa se mogu nositi u sportskoj torbi.

 

9602
9601
960

izvor: TheDieline