500x_SpikeLipGloss“Nije u pitanju samo komad šminke… to je neophodnost svake moderne žene.“ Tako glasi reklamni slogan za liniju šminke pod nazivom 2 Love My Lips, koja, između ostalog proizvodi i sjajeve za usne kojima se može otkriti neka opasna hemijska supstanca u piću.

U pakovanju jednog 2 Love My Lips sjaja za usne mogu se pronaći test tračice koje, kada se umoče u čašu sumnjivog pića, otkrivaju prisutnost GHB (Gama Hodroksi Butirat) i ketamina tako što menjaju boju. Nešto kao lakmus papir, za sve one koji se sećaju časova hemije u osnovnoj. Na žalost, postoji upozorenje da ovi indikatori ne reaguju na prisustvo Rofinola iliti popularne „Rufi“ droge, koja je najčešći opijat prilikom silovanja.

 

I GHB i ketoin su anestetici. GHB je poznat kao droga za silovanje i često se koristi za lečenje od insomnije, narkolepsije, depresije i alkoholizma. Ketion je često zloupotrebljavan kao „blaži“ oblik droge, ubraja se u analgetike (sredstva protiv bolova), veterinarske anestetike i halucinogene.

Sophisticated_Coffee

Ovim indikatorom se ne može jasno utvrditi prisustvo droga u pićima koja sadrže mleko, kremastim likerima, koktelima ili toniku. Ipak, mora se priznati da je i ovo od velike pomoći ženama koje su iz Velike Britanije gde je čak 30 žena nedeljno žrtva “probušenog” pića nekim od opijata! One sada imaju priliku da za £10 dobiju fini sjaj za usne + svoj lični tester na omamljivače. Žene i Americi, ostatku Evrope i Australiji, sačekaće na ovaj proizvod još koji mesec.

Sjajevi za usne su dostupni u 5 odličnih nijansi: Sophisticated coffee, Charismatic cherry, Passionate pink, Beautiful pink i Posh gloss (na slikama, redom).

Sophisticated_Coffee_Gloss_Cut_Out_1 Charismatic_Cherry_Cut_Out_1 Passionate_Pink_Gloss_Cut_Out_1

Beautiful_Pink_Gloss_Cut_Out_1 Posh_Gloss_Gloss_Cut_Out_1

Za više informacija, posetite sajt kozmetike 2 Love My Lips, na kom možete pronaći detaljno uputstvo za upotrebu testera iz ovih sjajeva, kao i spisak mera predostrožnosti kako se ponašati u izlasku kako biste bili sigurniji i šta činiti u slučajevima opasnosti od napada i silovanja.

Charasmatic_Cherry