twilightSigurno je svako od vas čuo, sa ove ili one strane, iz medijskih izvora o najnovijem rekorderu po zaradi u sferi filmskih ostvarenja ($70 miliona na veče otvaranja!), tinejdž/emo trileru Twilight. Prvi deo filma, prikazan je tačno pre godinu dana, a drugi nastavak Twilight sage pod nazivom New Moon izašao je 20. novembra u ponoć (naravno), premijerno u američke bioskope, a nije zaobišao ni Kremašicin delokrug i interesovanja. Ova relativno nova Twilight franšiza, kao stvorena za eksploataciju, pronašla je svoj put do džepova adolescentkinja i svih onih koje se tako osećaju, čak i preko veoma lepo upakovane i tematski obrađene linije dekorativne kozmetike.

Prvi proizvod Twilight šminke koji je pušten u prodaju je obojeni sjaj za usne sa prikladnim nazivom – Twilight Venom (ili Otrov Sumraka). Sjaj je dvofazna masnija mackalica koja se sastoji iz krv crvenog mat ruža za usne, smućkanog sa bezbojnim tečnim balsamom za usne koji će učiniti da one budu negovane i punije.

TwilightVenom_VialBox.1

U uputstvu za upotrebu kažu da ovaj sjaj za usne valja promućkati pre upotrebe, ne bi li se ugođaj kompletirao otelotvoravanjem simbolike mešanja (božemeprosti) vampirskog i ljudskog sveta. Za sada se može kupiti po ceni od $16 direktno na sajtu TwilightBeauty ili negde daleko od Srbije (ofkors).

U ponudi postoji i mnogo drugih sjajnih komada šminke koji u potpunosti prate make-up trendove za ovu jesen i zimu. Tu su dve zasebne linije dekorativne kozmetike: Luna Twilight i Volturi Twilight. Obe sadrže maskare, sjajeve za usne, senke, kremasta rumenila, kompakt pakovanja paleta za oči, usne i lice, i sjajeve za lice i telo u kremu i spreju.

I samo još da vam prenesem priču koju bacaju tvorci brenda Twilight Beauty, da bi vam bilo još jasnije koliko su ozbiljni u svojoj nameri da poharaju ciljnu grupu ženske mladeži na internacionalnom nivou. Kažu nešto ovako:

– Cilj Twilight Beauty brenda bio je da kreira dve prelepe i uzbuđujuće linije šminke u koje će žene moći da se zaljube, isto onako kako su se zaljubile u Twilight sagu. Nadamo se da će i pored primamljivosti njene buntovne prirode, smelosti i  sofisticiranog pakovanja, pravi ljubitelji kozmetike ovde naći proizvode bez kojih ne mogu zamisliti život.

Ako vas zanima da pročitate detaljnije razmatranje o fenomenu pomame za vampirsko/ljubavnim filmom stvorenom po knjizi mlade mormonke iz Arizone, i uopšte o zaradi franšize Twilight, svakako posetite The Independent.

Jedan simpatični mladić je na IMDB-u prokomentarisao kako Twilight nije ništa drugo nego pornić za žene. Jest’ da sam ja žensko, ali… Ako je zaista tako, pa ko se ne bi našao zaintrigiran?

preview_1 preview_3

preview_2preview_3_1

preview_2_2preview_1_3

BodyGlowpreview_1_1preview_8

preview_1_6preview_3_2

preview_1_4preview_1_2

preview_1_7preview_3_3

preview_7preview_4_1