LarphNismo dugo objavile članak sa interesantnim dizajnom pakovanja kozmetičkih proizvoda. Evo stiglo je i to na red. Ovog puta sam za vas pripremila dizajn pakovanja više različitih parfema. Da vidimo kako to rade profesionalci, kako to bočica parfema može da izgleda i koji materijali se koriste za izradu.

Dizajner Ralph Lauren je izbacio dva različita pakovanja za ženski parfem Love. Prvo pakovanje je za limitirano izdanje “Heart of Gold” koje možete videti na slici levo. Detalji na bočici su urađeni od zlata, dok je poklopac ručno oslikan sa ametistom. Ovo limitirano izdanje parfema se prodavalo po ceni od 2200 dolara. Sam parfem spada u orijentalno cvetne parfeme sa gornjim notama kineske magnolije i mimoze. Parfem sadrži i mirise bugarske ruže, majsku ružu i cvetove ylang ylanga.

Drugo pakovanje istog parfema spada u standardno izdanje pod nazivom  Love Crystal parfem, takođe u količini od 15 ml. Ova bočica parfema se naravno prodaje po mnogo nižoj ceni od 600 dolara, ali i dalje visokoj za nas obične smrtnike. Pogledajte ispod.

 

Larph1

Marc Jacobs Lola parfem koji je izbačen 2009. godine spada u cvetno voćne parfeme. Pakovanje je vrlo veselo i baš nekako mladalačko i seksi. Zaštitno lice parfema je model Karlie Kloss. Parfem sadrži note crvenog grejpa, ružičastog bibera, kruške, božura i ruže. U bazi je vanila, tonka i mošus. Dostupan je u veličinama 30, 50 i 100 ml po cenama od 48, 65 i 85 dolara.

Marc-Jacobs-Lola

Još jedan odličan dizajn pakovanja za Marc Jacobs ženski parfem Daisy. Daisy se može naći u više edicija: Silver, Bloom, Garland, Black… Svi oni imaju sličan dizajn pakovanja koji je meni prelep, dok se mirisne note pomalo razlikuju. Na slici ispod možete videti Silver ediciju Daisy parfema. U pitanju je cvetno-drvenasti-mošusni parfem. Mnogi ljudi kažu da nije lepo kombinovati zlato i srebro, ali evo primera kako to može izgledati na bočici parfema sa cvetićem na poklopcu. Sjajno! Ovo je takođe limitirana edicija. Gornje note sadrže aromu jagode, listove ljubičice, ružičasti grejp dok srednje note nose mirise jasmina, ljubičice i gardenije. Baza sadrži svetlo drvo, mošus i vanilu.

Daisy

Još jedan nizu Guerlain parfema, Mon Precious Nectar Fountain Imperiale, ali ovoga puta, kako svi kažu, u pitanju je bočica parfema specijalno dizajnirana od kristala u obliku vodopada sa česmicom na dnu. Nije u pitanju bočica, nego boca od jedne litre parfema Precieux Nectar. Ovo je jedna od najekstravagantnijih i najskupljih boca parfema koji se prodaje po ceni od 9000 dolara. Dizajnirao je Neiman Marcus.

precious-nectar

Agonist parfem je švedski brend, čije je prvo izdanje parfema bilo 2008. godine. Inspiracija potiče iz nordijske klime. Postoje tri izdanja Agonist parfema.
Agonist Kallocain je inspirisan poznatim švedskim piscem Karin Boyes i ovaj parfem priča priču o ljubomori, kontroli i požudi. Sam dizajn svih Agonist parfema radio je umetnik  Åsa Jungnelius od stakla.

agonist

Agonist The Infidel je drugo izdanje ovog parfema i bočica je urađena od kombinovanih materijala. Zaista interesantne bočice od ručno izrađenog stakla. He, he, ovaj levo ima drvce, a ovaj desno koliko mi se čini rupicu. ;)
Gornje note ovog parfema su neka vrsta crne ribizle, začinske note i bergamot (nešto između narandže i limuna). Srednje note pripadaju magnoliji, tonki i lavandi dok je baza od pačulija i ambera.

Agonist1

Agonist The Infidels je treće izdanje ovog parfema i bočica je urađena kao prirodan nastavak prethodne dve varijante bočica.

Agonist2

Ovo je samo koncept bočice za muški Dior-ov parfem koji je uradio Samal Dzmitry. Radi se o bočici koja je načinjena od stakla i obavijena poluspaljenim drvetom u kombinaciji sa sjajnim metalom. Bočica je sa zadnje strane transparentna da bi mogao da se vidi nivo preostalog parfema. Ova neobična kombinacija materijala je sjajno uklopljena i možda bude prihvaćena od strane Dior-a za neki nov parfem uskoro.

dior1

LaSenza LaSeduction je parfem kompanije LaSenza u vrlo simpatičnom pakovanju. Trenutno je dostupan samo u Kanadi i košta oko 40 dolara. Kako samo ime kaže ovo je zavodnički, senzualni ženski parfem. Pakovanje je od 50ml.

lasenza

Veoma zanimljiva kolekcija parfema. Bočice su kreirane u okviru projekta Nasomatto koji je pokrenuo čovek po imenu Alessandro, Italijan koji je živeo u Nemačkoj, a potom obišao svet kreirajući parfeme za razne velike kompanije. Poželevši da napravi svoju kolekciju parfema, pokrenuo je projekat Nasomatto, za koji je on želeo da bude potpuno van svih marketinških pravila i trendova. Bočice parfema su veoma simpatične sa tim drvenim čepićima. U ovoj kolekciji se nalaze 4 univerzalna parfema sa nazivima Absinth, Black Afgano, Silver Musk, Hindu Grass, od ženskih Narcotic Venus i China White i muški parfem Duro. Pogledajte njegov sajt, veoma inspirativan, originalan, a pritom jednostavan. Na sajtu imate opise parfema, kao i kratku Alessandrovu biografiju, dok u pozadini ide odlična muzika. www.nasomatto.com

nasomatto

fotke sa TheDieline