Bang-by-Marc-Jacobs250Marc Jacobs u septembru 2010. izbacuje novi parfem za muškarce pod nazivom Bang. Ovoga puta modni dizajner Marc Jacobs je lično pozirao golišav i nauljen za reklamu parfema. Ovo je njegov prvi put da se “skida u javnosti”. Kako tvrde neke face iz sveta mode, golotinja na reklami je zapravo postala simbol koji govori da su parfemi personalne i intimne stvari. Možda je sve poteklo još od davnog, a toliko čuvenog odgovora Marilyn Monroe na pitanje: „Šta nosiš u krevetu?“ Ona je odgovorila: „Samo Chanel 5, naravno.“

Međutim, generalno gledano, nije to baš toliko inovativno da se modeli u reklamama za parfeme slikaju goli. To je već ustaljena šema. Kao recimo: Yves Saint Laurent M7 ili Tom Ford for Men

MarcJacobsNewBangFragranceforMen

Bočica novog Bang parfema je vrlo zanimljiva – srebrna i nakrivljena. Kako sam Marc Jacobs kaže, bočica je oblikovana kao da je upravo dobila udarac metka po sredini (Bang), ali, eto, nije joj ništa. To bi i bilo neko objašnjenje zašto je na posteru Marc držao bočicu ispred međunožja. ;)

marc_fragrance_1

 

Parfem Bang je namenjen muškarcima od 25 pa nadalje. Parfem je razvila kompanija Givaudan, a kao konsultant na parfemu radila je Ann Gottlieb.

Parfem za sada opisuju kao seksi, zabavan, provokativan i inteligentan. Uh, kakav opis ZA PARFEM. Marc i sam voli začinske note, pa su upravo gornje note parfema crni i pink biber. Srednje note su drvenaste, a donje note pripadaju hipnotičkom elemi (miriše na borovinu i limun), pravim muškim drvenastim notama, aromatičnom benzoinu, vetiveru, pačuliju i hrastovoj mahovini.

Ne znam za vas, muškarce, ali meni se dopada ideja da ovako mirišete.

Parfem će moći da se kupi u bočicama od 50ml i 100ml i to po cenama od 55 i 75 dolara (u dinarima: 4600 i 6200 dinara). Na tržištu će moći da se kupi i dezodorans verzija ovog parfema, kao i gel za tuširanje i afteršejv.