introducing-flylashes-8588-1281076669-40Jessica Harrison, umetnica iz Britanije je na Vimeo postavila neobičan video klip i tako se njena ideja veštačkih trepavica od nogica muva rasula po većim sajtovima i Facebook-u. Neko je osuđuje, neko se gadi, drugi se brine za zdravlje njenog oka, a ja mislim da je ovo zaista čudna instalacija sa odgovarajućom propratnom porukom. Ovo bi bio neki njen način za istraživanje javnog mišljenja u vezi genetskih modifikacija i uopšte modifikacijama tela, gde su granice i da li možemo pobeći od daljeg naučnog, tehnološkog i medicinskog razvoja.

Video klip je deo njene video instalacije kao deo serijala radova koji se osvrću na genetske manipulacije i eksperimente. Poruku koju prenosi njenim radovima je balansiranje naučnog i medicinskog razvoja sa kulturološkom borbom za savršenstvom. Istovremeno ona svojim radovima istražuje i saznaje o sociološkom strahu i generalnom nepoverenju prema modifikovanju i upgrejdu tela.
alg_fly_eye-2

Muvine trepavice su deo serijala gde je delove muva kombinovala i sa drugačijim materijalima igrajući se sa mitom čudovišta u drugim formatima.

Kako sama kaže: “Rad je očigledno pomerio granice o tome šta nije, a šta jeste prihvatljivo u kreiranju i korišćenju delova tela životinja – muve su nabavljene iz lokalne ribarnice. Prvobitno su letele u mom studiju i posle par dana bi prirodno umrle. Dosad sam koristila noge i krila od muva za skulpture, u slučaju trepavica od muva sam koristila lepak za trepavice da bi ih prilepila za kapak.“

Ovaj rad datira još iz 2006. godine. Još njenih radova možete pogledati na njenom sajtu: jessicaharrison.co.uk

goldie

Zlata
Milošević
je objavila na Kremašici

Kremašica iz IT sveta, programer i konstantna tehnička podrška. Redovno prati vesti iz sveta i informiše nas o najnovijim trendovima u svetu kozmetike. Ako Kremašicu zapratite na tviteru, našli ste Goldie. Ne šminka se svaki dan, ali zato smatra da je zdrava, negovana i čista kosa ogledalo prave kremašice.

Ako vam se svideo ovaj tekst, možda će vam se svideti i ovi:

Jedan komentar na “Trepavice od muvinih nogica – Flylashes”

  1. tix - boze, strasno....

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.