bacteria_sm1Administracija za hranu i lekove, FDA (The Food and Drug Administration), objavila je vest da treba izbegavati korišćenje Clarcon kozmetičkih proizvoda. Analizom više uzoraka, ova jaka američka administracija, koja redovno kontroliše i nadgleda rad kozmetičkih kuća širom sveta, pronašla je u Clarcon kozmetičkim kremama zabrinjavajuću količinu različitih vrsta bakterija. Pronašli su bakterije koje se kose sa sanitarnim pravilima i koje mogu izazvati različite ozbiljne bolesti.
Clarcon Labs je američka firma koja proizvodi losione i kreme namenjene radnicima u velikim fabrikama, manjim preduzećima, restoranima, poljoprivrednicima… Ovo su one kreme koje dobijaju radnici od svoje firme da zaštite kožu koja je svakodnevnim radom izložena štetnim uticajima.

Ono što je ironija u ovoj priči je to što Clarcon Laboratory promoviše proizvode koji su antibakterijskog karaktera. Oni promovišu svoje proizvode kao odlične za tretiranje kože sa otvorenim ranama i negu oštećene kože, tako što čuvaju kožu od raznih infekcija. Antibakterijski losioni i kreme koje sadrže ogroman broj opasnih bakterija je veoma kontradiktorna stvar.

Ne znam šta bi se desilo kada bi FDA zašao na srpsko tržište i malo isproveravao naše domaće proizvode. Nadam se da distributerima u našoj državi neće pasti na pamet da uvozi ove Clarcon proizvode.