1055786_f520Jedna hrabra Britanka, ponosna na svoj izgled, izašla je u javnost sa jednim čudnim priznanjem – nije prala kosu 11 godina. Penny Weynberg je pre više od decenije odlučila da više ne troši na šampon i balsam za kosu kao većina žena na svetu.

Tridesetogodišnja majka dvoje dece veruje da njena kosa ima prirodnu sposobnost samoodržavanja i samočišćenja, pa je rešila da se ni ne trudi oko frizure.

Sve je, kako kaže, počelo kada je na završnoj godini hemijskog inženjeringa učila za ispite.

“Bila sam previše zauzeta ponavljanjem, pa nisam mnogo obraćala na svoj spoljašnji izgled,” rekla je.

Gospođa Weynberg, koja se nije potrudila da sredi kosu ni za svoju diplomsku ceremoniju, pa ni za svoje venčanje, priznaje da joj je kosa bila masna samo prvih mesec dana od kako je prestala da je pere.

U svom pojavljivanju na Sky News vestima, objasnila je:

“Mislim da šampon samo ispere sve ono što je dobro na vašoj kosi, a onda stavljate regenerator da to povratite. To je kao da radite dve kontradiktorne stvari. Mnogo je lakše izbeći taj ciklus.”

Penny Weynberg (na slikama dole) svakodnevno četka svoju kosu kako bi uklonila prljavšitnu i neprijatne mirise, a ispira je toplom vodom svakih par meseci. Kaže da je ovakva procedura dovoljno dobra da njenu kosu učini mekom i sjajnom, a ne samo masnom.

“Ovo je zaista suprotno uverenjima većine ljudi,” dodala je sa namerom da nastavi po svojim navikama.

Čovek se na svašta navikne…

D72DE957-C0F7-8E97-B6B32D13239D5656 unwashedhair

cherry

Višnja
Dimić
je objavila na Kremašici

Kremašica iz sveta primenjene nauke koja preferira kreativno pisanje. Po prirodi i opredeljenju nastavnik, prosvetitelj u pokušaju, tip osobe u fazonu – sedi da ti lepo objasnim. Kreator Kremašicinog sistema ocenjivanja proizvoda sa koeficijentima. Glavni autor dugih i iscrpnih tekstova o trendovima u kozmetici, savetima i spoju nauke i lepote. Uživa u dugotrajnom odabiru pravih nijansi karmina i sjajeva, pa su joj najomiljeniji kozmetički proizvodi svi oni koji se mažu na usne i oni koji imaju miris voća i poslastica.

Ako vam se svideo ovaj tekst, možda će vam se svideti i ovi:

5 komentara na “Bez pranja kose 11 godina”

  1. Gost - Ili to ili sisanje do glave ... eh kad bi svi shvatili da kozmeticke industrije samo uzimaju pare ... u pravu je devojka :D
  2. majchi - Upravu je donekle.. ali kako kad bude u prostoriji punoj dima, ne smrdi joj posle kosa ?? :-x
  3. goldiui - Ona ima i decu, pa mogu msiliti kako joj je divno mirisala kosa kada presvuce ukakeno dete i ulepi se od mleka?
  4. Gost - boze , mogy reci samo katastrofa .. I Katastrofa ... ccc
  5. vana - pored ovakve face, kosu ne primijećuješ xD

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.