good_hair_chris_rockHa! Setili su se i u HBO-u ideje sa kojom je Kremašica krenula kao sa svojom osnovnom filozofijom – kozmetičke činjenice i dokumentovani sadržaji sa izvesnom dozom humora (po mogućstvu).
Dobro, za neke od vas ovo neće biti novost, naročito za poštovaoce Chris Rocka, ali nama je ovo obaveštenje vredno pažnje i zrna memorije na serveru.
Američki komičar, Chris Rock, snimio je i producirao dokumentarni film pod nazivom Good hair ili Dobra kosa koji je januara ove godine predstavljen na poznatom filmskom festivalu, Sundance Film Festival.
Ovo je jedna neuobičajena HBO komedija dokumentarnog tipa u kojoj se Chris bavi fenomenom kose tamnoputih Afro-Amerikanaca.Interesantno je to kako oni imaju običaj da dele kosu na „dobru“ (ravnu, dugu i glatku) i „lošu“ (prirodno kovrdžavu, gustu i tršavu), pa baš kao i ostatak planete čeznu za onim što nemaju – ravnu i glatku kosu.

Chris kaže da je inspiracija za ovaj film potekla od njegove ćerke Lole, kojoj je ovim svojevrsnim dokumentarcem pokušao da odgovori na pitanje zašto ona nema „dobru“ kosu i kakva je u stvari to „dobra“ kosa.

 

GOODH

U bioskopima u Americi film ce se premijerno prikazivati od oktobra, a mi jedva čekamo da se pojavi neki torrent. Pogledajte trejler, zaista obećava!

I vi ćete jedva čekati.

https://www.youtube.com/watch?v=1m-4qxz08So