Cruelty_Free_logo_smOno što je zaista bio kozmetički bum u svetskim medijima poslednjih dana, dobra je vest za sve borce za prava životinja. Radi se o objavi saradnje između kompanije Hurel Corp i L’Oréal-a.

Kako kažu, u komercijalne svrhe će se pojaviti adekvatna zamena za testiranje na životinjama do kraja 2011. godine, dok Evropska Unija planira da permanentno zabrani testiranje na životinjama do 2013. godine.

Hurel Corp je kompanija koja se već duži niz godina bavi pronalaženjem alternativnih rešenja umesto testiranja na životinjama. Radili su već na razvoju mikrotkiva pogodnih za vršenje alergijskih testova. Tako sada ova američka kompanija u saradnji sa  L’Oréal-ovim stručnjacima radi na komercijalizaciji projekta pod nazivom Allergy Test on a Chip.

Iz Hurel korporacije kažu još i da ukoliko se  Allergy Test on a Chip globalno prihvati, može se desiti dramatično smanjenje korišćenja životinjskih testova iz oblasti sigurnosti i alergijskih reakcija.  L’Oréal na ovom projektu investira u kreiranje potpuno moderne toksikologije 21. veka.

goldie

Zlata
Milošević
je objavila na Kremašici

Kremašica iz IT sveta, programer i konstantna tehnička podrška. Redovno prati vesti iz sveta i informiše nas o najnovijim trendovima u svetu kozmetike. Ako Kremašicu zapratite na tviteru, našli ste Goldie. Ne šminka se svaki dan, ali zato smatra da je zdrava, negovana i čista kosa ogledalo prave kremašice.

Ako vam se svideo ovaj tekst, možda će vam se svideti i ovi:

Ostavite komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.