look-oldAmerička novinarka Charla Krupp poznata po člancima o lepoti i modi napisala je knjigu pod nazivom „Kako ne izgledati staro“ („How not to look old“) u kojoj je opisala načine za postizanje 10 godina mlađeg izgleda. Ona je povodom promocije svoje knjige koja se odigrava naredne nedelje u Njujorku, časopisima i blogovima koji se bave ulepšavanjem, odala 10 tajni kako izgledati mlađe. Pa da vidimo…

1. Ofarbajte svoju kosu za nijansu svetlije od one na koju ste navikli. Poželjno je i izvući svetlije pramenove oko lica.
2. Ako vam stoje šiške, nosite ih.
3. Nemojte zapostaviti sređivanje obrva, izdignite ih koliko god možete. I potrudite se da budu iste boje kao i kosa.
4. Izaberite svetlo roza karmin za usne, tamno crveno ili boja vina odaju stariji izgled.

5. Nemojte koristiti tamnu olovku za usne.
6. Koristite kremaste i tečne pudere umesto kamenih pudera i pudera u prahu.
7. Koristite kremasto rumenilo u roza boji.
8. Nosite više štikle, više štikle uvek pomažu.
9. Idite kod stomatologa na izbeljivanje zuba.
10. Što se odeće tiče kupite novi grudnjak ako niste dugo i nosite kraće suknje do kolena. Dugačke suknje odaju stariji izgled.

Način šminkanja zaista ume da nas učini starijim ili mlađim. Obično korišćenje roza i narandžaste boje pripisujemo mlađim osobama, dok se starije dame odlučuju na tamnije boje. Kada bi sve devojke i žene promenile svoj način šminkanja, kada bi se starije žene šminkale svetlom šminkom i farbale u plavo, a mlade devojke farbale u crno, tamno smeđe i crveno i pritom šminkale tamnijim nijansama, razlika u godinama bi bila mnogo manje vidljiva.

Nedavno su se u Vougu pojavile fotografije devojke od 22 godine koju je slikao profesionalni fotograf sa različitim osvetljenjem, u različitim pozama, obučena i našminkana različitim stilovima. Rezultati su fascinantni. Pogledajte na ovom linku:  Fotografije devojke

 

cherry

Višnja
Dimić
je objavila na Kremašici

Kremašica iz sveta primenjene nauke koja preferira kreativno pisanje. Po prirodi i opredeljenju nastavnik, prosvetitelj u pokušaju, tip osobe u fazonu – sedi da ti lepo objasnim. Kreator Kremašicinog sistema ocenjivanja proizvoda sa koeficijentima. Glavni autor dugih i iscrpnih tekstova o trendovima u kozmetici, savetima i spoju nauke i lepote. Uživa u dugotrajnom odabiru pravih nijansi karmina i sjajeva, pa su joj najomiljeniji kozmetički proizvodi svi oni koji se mažu na usne i oni koji imaju miris voća i poslastica.

Ako vam se svideo ovaj tekst, možda će vam se svideti i ovi:

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.