Untitled-14

Francuska kozmetička kompanija Lancome izbacila je novu iPhone aplikaciju kojom će promovisati svoju Declaring Indigo kolekciju šminke za jesen zimu 2009/2010. Njen autor je Aaron de Mey, umetnički direktor i šminker kompanije Lancome. Šminku iz kolekcije Declaring Indigo, kao i njenog idejnog tvorca možete videti na fotkama ispod. (Da, i meni ovaj lik liči na žensko.)

Lancôme usvaja novu digitalnu formu izražavanja. On pokazuje svoju posvećenost kolekcijama šminke pri lansiranju tako što je pored ove iPhone aplikacije pustio u rad i blog o šminkanju The Make-Up Blog. Ovime bi trebalo da se korisnicima omogući veoma ličan, detaljan i lako dostupan pregled nove sjajne kolekcije.

aarondemey

d859445197edf195_lancome

Lancome_Fall_2009lancomeKolekcijaIndigo

lancomeKolekcijaIndigo2

Declaring_Indigo_lancome

 

“Naš cilj je bio da potrošačima omogućimo otkrivanje Lancôme šminke na jedan zabavan način,” kaže Julie Thompson, direktor interaktivnog marketinga i CRM direktor firme Lancôme, Paris. (Auuu, kakva radna pozicija…)

“Mobilni nudi novo iskustvo koje doprinosi uključivanju korisnika na mnogo drugačiji način, umesto samo dobijanja suvih informacija o proizvodima.”

iPhone aplikacija pruža korisnicima jedan inovativan i drugačiji način, da isprobaju na sebi nešto avangardno.”

To je, kaže, pariski stil.

lancome3 5864

 

Thompsonova kaže još i da je Lancome bio pionir među kozmetičkim brendovima koji je lansirao komercijalni vebsajt za mobilne telefone u Japanu 2007.

Pritiskom na tačped iPhona mogu se isprobati različite kombinacije boja iz nove kolekcije, a zatim se fotka može sačuvati i poslati prijateljima. Aplikacija je dostupna na engleskom i kineskom jeziku, a kreirao ju je Digitas koristeći veoma dopadljiv dizajn firme Phonevalley. Zaista odgovara nazivu – Indigo.

Na Lancome-ovom šminkerskom blogu se mogu naći razni saveti u vezi šminkanja, iskustva mejkap artista, novosti iz sveta šminke i kozmetike i gomila video tutorijala, ali i ostvariti komunikacija sa profesionalnim šminkerima koji rade za Lancome. Iako je blog za sada još uvek skromnog sadržaja, nadamo se da će Kremašica ovim dobiti još jedan dobar izvor informacija u budućnosti.