CocoAvantChanelKremašica sa nestrpljenjem očekuje da pogleda novi film sa Audrey Tatou koja u Coco Avant Chanel ili Koko pre Šanela, glumi tu najpoznatiju francusku modnu kreatorku u ovom biografskom filmu.

Film se snimao na lokacijama u Parizu i Normandiji, a Tatou portretira Coco u njenim mladalačkim danima i tvrdi da je to jedina uloga oko čijeg se prihvatanja nije predomišljala ni sekunde.

Kostime za film dizajnirala je Catherine Leterrier, a njen rad je navodno nadgledao Karl Lagerfeld lično. Premijera filma je bila 22. aprila u Francuskoj i Belgiji, a u drugim zemljama Evrope, Argentini, Brazilu i Australiji se tek očekuje.

“Koko pre Šanel” je jedan od dva filma o velikoj modnoj kreatorki koji će publika videti ove godine. Drugi film, čija se premijera očekuje krajem 2009, bavi se njenom ljubavnom vezom sa ruskim kompozitorom Igorom Stravinskim.
Idućeg meseca, modna kuća Šanel lansiraće novu reklamnu kampanju za svoj čuveni parfem “Šanel 5” sa novim zaštitnim licem – Audrey Tatou koja će zameniti dosadašnje Šanelovo lice Nikol Kidmen.
“Žena bez parfema je žena bez budućnosti”, izjavila je “madmoazel” Šanel prilikom predstavljanja “Šanela 5” koji je do danas najprodavaniji parfem na svetu.

Interesantno je to što je originalna verzija plakata za film bila zabranjena u Francuskoj, jer se na njoj vidi upaljena cigareta u ruci mlade Audrey.

 

audreytautou_cocoavantchanel

 

tautou-coco

Coco Chanel je rođena kao Gabrielle Bonheur 1883, a umrla 1971. godine. Svojim je stilom i načinom života popularizovala Chanel eleganciju poznatu po klasičnim kompletima, luksuznoj bižuteriji, parfemu Canel 5, i maloj crnoj haljini.

 

film5

„Moda nije nešto što živi samo u haljinama. Moda je na nebu, na ulici, moda ima veze sa idejama, sa načinom na koji živimo i sa tim što se događa,” izjavila je modna vizionarka pre više od 50 godina.

 

film 8

cherry

Višnja
Dimić
je objavila na Kremašici

Kremašica iz sveta primenjene nauke koja preferira kreativno pisanje. Po prirodi i opredeljenju nastavnik, prosvetitelj u pokušaju, tip osobe u fazonu – sedi da ti lepo objasnim. Kreator Kremašicinog sistema ocenjivanja proizvoda sa koeficijentima. Glavni autor dugih i iscrpnih tekstova o trendovima u kozmetici, savetima i spoju nauke i lepote. Uživa u dugotrajnom odabiru pravih nijansi karmina i sjajeva, pa su joj najomiljeniji kozmetički proizvodi svi oni koji se mažu na usne i oni koji imaju miris voća i poslastica.

Ako vam se svideo ovaj tekst, možda će vam se svideti i ovi:

Jedan komentar na “Kremašica se raduje filmu o Coco Chanel”

  1. Mala - "...čuveni parfem "Šanel 5" sa novim zaštitnim licem - Audrey Tatou koja će zameniti dosadašnje Šanelovo lice Nikol Kidmen. " Svaka cast! Nikol Kidman je harizmaticna i zavodnickih sposobnosti koliko i bukva. Audrey je bas slatka!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.