lashlightJoš tehnoloških inovacija u svetu šminke! Pisali smo ranije da su maskare sa vibrirajućim aplikatorima već odavno tema make up blogova i vesti iz sveta kozmetike, ali se domišljati kozmetičko korporativni umovi nisu zaustavili na ovoj modernoj spravici za šminkanje. Sada se pojavila i maskara sa svetlima na poklopcu za bolju vidljivost pri šminkanju. (Pa dokle!?)

Nova maskara kozmetičke firme Too Faced pod nazivom „LashLight“ ima 2 plave mini-LED diode smeštene sa unutrašnje strane poklopca, tako da pritiskom na dugmence možete osvetliti kapak dok nanosite maskaru.

Čini mi se da ovo možda i nije toliko dobra ideja koliko je na prvi pogled izgledala. Žene su se na par blogova žalile kako posle korišćenja ove maskare sa upaljenim svetlima, stalno vide tačkice pred očima. Ipak, kažu, nije loše imati ovakvu stvarčicu u nekoj fijoci u kancelariji za slučaj da nestane struje.

Osim ove dve lampice, kažu da je formula maskare kreirana tako da u sebi sadrži milione mikroskopskih ogledalaca, odnosno čestica koje reflektuju svetlost, pa stvara efekat najbogatije, nasvetlucavije i najcrnje crne. Maskara LashLight je dostupna ekskluzivno u Sephora prodavnicama po ceni od $25.

Po poruci koja se može naći u pakovanju LashLight maskare, Jerrod Blandino, osnivač i kreativni direktor firme Too Faced, kaže da je inspiracija za kreiranje ovakve inovativne četkice za maskaru došla od njegove navike da modele iza kulisa modnih revija šminka tako što koristi baterijsku lampu uperenu u njihova lica.

Nema sumnje da je dobro osvetljenje ključna stvar prilikom šminkanja, ali svetla uperena blizu očiju pred ogledalom koje dodatno reflektuje ove zrake…hmmmm, pa možda maaalo nepromišljeno.

toofacedmaskara1 toofacedmaskara2

cherry

Višnja
Dimić
je objavila na Kremašici

Kremašica iz sveta primenjene nauke koja preferira kreativno pisanje. Po prirodi i opredeljenju nastavnik, prosvetitelj u pokušaju, tip osobe u fazonu – sedi da ti lepo objasnim. Kreator Kremašicinog sistema ocenjivanja proizvoda sa koeficijentima. Glavni autor dugih i iscrpnih tekstova o trendovima u kozmetici, savetima i spoju nauke i lepote. Uživa u dugotrajnom odabiru pravih nijansi karmina i sjajeva, pa su joj najomiljeniji kozmetički proizvodi svi oni koji se mažu na usne i oni koji imaju miris voća i poslastica.

Ako vam se svideo ovaj tekst, možda će vam se svideti i ovi:

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.