Caroline Louise ForslingŠvedski model Caroline Louise Forsling tuži kompaniju Estée Lauder za korišćenje njene fotografije u reklami za proizvod za bore. Slika ove 35-ogodišnjakinje je iskorišćena u reklami čija je ciljna grupa žene od 45 do 60 godina, što je Caroline razljutilo jer reklama negativno utiče na njenu karijeru. Caroline traži odštetu u vrednosti od 2 miliona dolara za upotrebu njene fotografije za reklamu Plantscription seruma bez njenog formalnog odobrenja.

Na sudu u oficijelnom dokumentu, Caroline tvrdi da je njena karijera ugrožena posterom za kampanju koja je aktivna na američkom tržištu. Poster je urađen u stilu Pre i Posle gde se na slikama vidi lice modela sa borama pre i posle upotrebe seruma. Njena karijera je ugrožena jer je predstavljena mnogo starije nego što zaista jeste.
Caroline Louise Forsling

Šveđanka tvrdi da ona nije uopšte znala da će njene fotografije biti iskorišćene za ovaj proizvod. Fotografije su napravljene u julu prošle godine i bila je ubeđena da će biti iskorišćene za jedan drugi proizvod. Švedski model je poznat po poslovima koje je radila za Clairol, Michael Kors, hodala je po pistama na Chanel i Ralph Lauren revijama i pozirala je 1998. godine za časopis Sports Illustrated u kupaćem kostimu.

Naravno ne treba pričati o tome da je za ovu reklamu korišćen obilato fotošop i da ne postoji efekat pre i posle na ovom modelu, pošto ona nije ni znala za šta je slikaju a kamoli da je čula pre toga za ovaj proizvod za bore.

Kako izgleda Caroline, možete videti na slici ispod (plavuša), slika je iz decembra 2010. godine.

Caroline Louise Forsling