Bea Dal-miTokom dve godine, ova južnokorejska mlada dama sa slike odbijala je da umije svoje lice, kako javlja portal The Daily Chilli.

Dvadesetogodišnja Bae Dal-mi je samo želela da „izgleda savršeno sve vreme“. Čak je i spavala sa debelim slojem šminke na licu. Kaže da je počela da koristi šminku sa četrnaest godina, a vremenom je prelazila na sve deblji i deblji sloj šminke, dok nije došla do nanošenja svojevrsne mejkap maske. Bae je takođe izjavila da je najvažniji predmet u njenom životu ogledalo, koje uvek ima sa sobom.

Uprkos ubeđivanju ljudi iz njene okoline da je smatraju za prilično lepu, Bae je u jednoj južnokorejskoj TV emisiji zabavnog tipa izjavila kako je sasvim nezadovoljna svojim spoljašnjim izgledom i kako smatra da joj je plastična operacija potrebna na desetak mesta na licu.

Njena majka, koja joj je odavno skretala pažnju na nedostatak higijene, kontaktirala je urednike pomenute TV emisije kako bi je pozvali i javno uticali na Bae da promeni mišljenje i ponašanje.

Prilikom posete lekaru, on je otkrio da je koža lica mlade koreanke duplo starija od njenog stvarnog životnog veka. Prema stručnjacima dermatolozima, ostavljanje šminke na licu predugo, ne samo što začepljuje pore, nego i uzrokuje prevremeno starenje.

Bea Dal'mi sa i bez šminke

bea dal-mi na pregledu

Ima nas raznih, ali treba znati da se neki problemi ne rešavaju kod dermatologa i hirurga plastičara, nego kod psihijatra.