9fac06f8bd35d19c_shadow1Pre nekih mesec dana, tržište dekorativne kozmetike je dobilo još jednu interesantnu kolekciju od kozmetičke kuće Sephora. Ova kolekcija po imenu Tokidoki je nastala saradnjom istoimenog brenda i Sephore. Tokidoki je nešto manje uspešna koleginica firme Hello Kitty, a radi po potpuno istom principu. Prodaje raznorazne sitnice, tzv. aksesoar, sa svojim crtanim aplikacijama. Nama se, lično, mnogo više dopada ovaj malo brutalniji i kriminalnije slatkast tip dekoracije od Hello Kitty mačkice. Da se mi pitamo, rekli bismo da ima potencijala da je prevaziđe jednog dana.

Kremašici je Tokidoki kolekcija kozmetike interesantna iz više razloga. Prvo, ime joj savršeno pristaje! Tokidoki na japanskom znači PONEKAD. Drugo, samim pogledom na ove fotografije, pakovanja su osmišljena sasvim u skladu sa modnim i uopšte artističkim trendovima. Crtani likovi u japanskom stilu (pokemoni ’n’ shit), kosturske glave i neobične kombinacije jasnih boja. Autor je Italijan Simone Legno, koji je od 2003. počeo da distribuira i naplaćuje svoje crteže kao brend Tokidoki.

 

Sama šminka sadrži interesantnu paletu boja koje se uglavnom koncentrišu na sivo, crno, zeleno, ljubičasto i braon, dok su boje rumenila i proizvoda za usne sasvim neutralne, takoreći prigušene. Bacite pogled na slike ispod.

182f475af2f3b2eb_shadow2

Sephora-TokiDoki-Makeup-Tokidoki-Cosmetics-16

f41cfc386696f7be_shadow4

7c9cc750c9a7d0c1_shadow6

Sephora-TokiDoki-Makeup-Tokidoki-Cosmetics-10

Sephora-TokiDoki-Makeup-Tokidoki-Cosmetics-15

Sephora-TokiDoki-Makeup-Tokidoki-Cosmetics-1

Sephora-TokiDoki-Makeup-Tokidoki-Cosmetics-19Sephora-TokiDoki-Makeup-Tokidoki-Cosmetics-14

Sephora-TokiDoki-Makeup-Tokidoki-Cosmetics-11

P257106_hero

Sephora-TokiDoki-Makeup-Tokidoki-Cosmetics-12

Sephora-TokiDoki-Cosmetic-Collection-2

Zanimljivo da je kolekcija šminke Tokidoki već jednom plasirana na tržište od strane kozmetike Smashbox. Za tu kažu da je bila totalni promašaj, iliti epic fail.

tokidoki-smashbox

Da li ima ove kozmetike u beogradskoj Sephori i koliko košta, vidite, pa nam javite. Mi vid’le nismo. Valjda nisu zaboravili na nas.

cover