Novi francuski godišnjak o ružu za usne - ExhibitionKao što je Kremašica odlučila da se bavi isključivo kozmetikom i ulepšavanjem, u svetu se od skora javljaju neki kvalitetni izdavači koji su shvatili da bavljenje isključivo jednom temom daje određene prednosti. Prvo, tu je ogroman prostor da se tema obradi dublje, stručnije, opširnije, pa samim tim i pruži više informacija. Drugo, mnogo je lakše na taj način dopreti do ciljne grupe iako je ona nešto sužena, i treće, ovakvim načinom objavljivanja obezbeđuje neku vrstu ekskluzivnosti, što je danas izuzetno moderno, privlačno i može se svakako bolje naplatiti.

U Francuskoj, po prvi put u svetu, pojaviće se luksuzni časopis pod nazivom Exhibition, koji će izlaziti godišnje, a u svakom broju baviće se jednom jedinom temom. Za prvi broj, koji će se pojaviti 10. januara ove godine u ultra fensi pariškoj konceptualnoj radnji Colette, odabrana je tema – ruž za usne.

Sa vrlo privlačnom naslovnicom (na slici), privukao mi je pažnju, pa me živo interesuje da li će se pojaviti i kod nas.

Na 140 strana, časopis će sadržati razne fotografije i priče o ovom komadu šminke, a posebna pažnja će biti poklonjena čuvenom crvenom ružu za usne, tj. karminu. (Izraz karmin je potekao od naziva za crveni pigment koji se koristi u ruževima za usne, pa ako se kaže karmin, podrazumeva se da je crvene boje – prim. aut.)

“Ruž za usne je samo jedan komercijalni objekt, a ipak je prepun simbolike. On predstavlja konvencionalno sredstvo ulepšavanja, nešto intimno i bezvremeno, nešto što pokreće brojne fantazije,” rekao je Jean-Christophe Husson, glavni urednik novog Exhibition-a za Women’s Wear Daily časopis. Husson je poznati modni fotograf i urednik časopisa i mnogih umetničkih klipova za modne marke. Neke od njegovih radova možete videti ako kliknete na sledeći link.

Exhibition godišnjak će se pojaviti i na ostalim novinskim štandovima širom sveta od 25. januara i moći će da se nabavi po ceni od $27 (€20).

cherry

Višnja
Dimić
je objavila na Kremašici

Kremašica iz sveta primenjene nauke koja preferira kreativno pisanje. Po prirodi i opredeljenju nastavnik, prosvetitelj u pokušaju, tip osobe u fazonu – sedi da ti lepo objasnim. Kreator Kremašicinog sistema ocenjivanja proizvoda sa koeficijentima. Glavni autor dugih i iscrpnih tekstova o trendovima u kozmetici, savetima i spoju nauke i lepote. Uživa u dugotrajnom odabiru pravih nijansi karmina i sjajeva, pa su joj najomiljeniji kozmetički proizvodi svi oni koji se mažu na usne i oni koji imaju miris voća i poslastica.

Ako vam se svideo ovaj tekst, možda će vam se svideti i ovi:

Ostavite komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.