pantene_-nature-fusionKažu: “Pantenova formulaciona tehnologija donosi novu kombinaciju prirodnog i efikasnog.” Procter&Gamble, veoma poznata kozmetička kuća, za koju sam čula da je na tzv. crnoj listi proizvođača koji testiraju kozmetičke preparate na životinjama, donosi svetu jednu sasvim novu, prirodnu, a efikasnu formulu. Oni su razvili novi recept za liniju Pantene proizvoda za negu kose sa prirodnim sastojkom od ekstrakata zimzelenih biljaka jedne vrste cimeta (eng. Cassia). Ovaj biljni ekstrakt bi trebalo da popravi kvalitet kose i doprinese regeneraciji.

Nova formula će biti uključena u liniju proizvoda pod nazivom Pantene Pro-V Nature Fusion, koja se za sada sastoji iz dva šampona. Mi ih, nažalost, još nismo videli na našim policama supermarketa, inače bi ih Kremašica već isprobala!

 

Ljudi iz kompanije P&G tvrde da će uključivanjem ovog ekstrakta pomoći da se dobije šampon za mekšu i sjajniju kosu. Ona bi samim tim i bila otpornija na uticaje iz spoljašnje sredine i oštećenja usled stilizovanja kose.

pantene

Nova formula je stvorena u saradnji sa timom naučnika i kreatora sličnih jedinjenja iz 11 različitih zemalja sveta da bi se time “oslobodila moć prirode” i dobila bolja nega kose.

Kremašica samo zamišlja sve te male našamponirane zeke i koliko li je para dospelo u džepove svih tih eminentnih naučnika koji odjednom nemaju pametnija posla nego da mućkaju šampone. Eh, bar je manje sintetičke hemije u tim šamponima.