3043Ako ste ikada čuli za plućnu hipertenziju, znate da je to jedno od ređih plućnih oboljenja koje se često meša sa nekom drugom bolešću ovog tipa. Ako niste nikada čuli za nju, nije ni čudo, pošto se ona vrlo retko spominje, čak i u krugovima profesionalne medicine. Na sreću, našlo se nekoliko kremašica da preuzme inicijativu i pokrene akciju za podizanje svesti o ovoj relativno zanemarenoj temi. Svoju akciju i vebsajt nazvale su  Pucker Up 4 PH na kojem možete pročitati više o ovoj neizlečivoj bolesti, kao i ispovesti nekih pacijentkinja o dijagnostici i borbi protiv plućne hipertenzije.

Od pre par nedelja pa sve do oktobra meseca, ova grupa kremašica vodiće kampanju koja za cill ima da prikupi 40 000 otisaka usana sa svih strana sveta i upozna javnost sa problemima sa kojima se suočavaju ljudi oboleli od plućne hipertenzije. Usput, pokušaće i da se upišu u Ginisovu knjigu rekorda po broju sakupljenih poljubaca na listovima papira.


Modre usne su jedan od simptoma plućne hipertenzije, pa je jedini uslov za slanje poljupca putem formulara na njihovu adresu da vam usne budu namazane nekom nijansom plave boje karmina ili boje za oslikavanje kože. Svako može doprineti ovoj njihovoj interesantnoj akciji, tako što će odštampati formular koji se u PDF formatu može preuzeti sa sledećeg linka i poslati na njihovu adresu: PuckerUp4PH, PHA-UK, Unit 3A Enterprise Court, Farfield Park, Manvers, Rotherham, South Yorkshire. S63 5DB. United Kingdom.

Budite i vi kremašica koja je doprinela nekom Ginisovom rekordu. Cena ovog dobrotvornog čina je poštarina do Britanije, a ako vas neko pita zašto su vam usne modre, objasnite mu šta je to plućna hipertenzija i da je to u plemenite svrhe.

amazing-blue-lips


cherry

Višnja
Dimić
je objavila na Kremašici

Kremašica iz sveta primenjene nauke koja preferira kreativno pisanje. Po prirodi i opredeljenju nastavnik, prosvetitelj u pokušaju, tip osobe u fazonu – sedi da ti lepo objasnim. Kreator Kremašicinog sistema ocenjivanja proizvoda sa koeficijentima. Glavni autor dugih i iscrpnih tekstova o trendovima u kozmetici, savetima i spoju nauke i lepote. Uživa u dugotrajnom odabiru pravih nijansi karmina i sjajeva, pa su joj najomiljeniji kozmetički proizvodi svi oni koji se mažu na usne i oni koji imaju miris voća i poslastica.

Ako vam se svideo ovaj tekst, možda će vam se svideti i ovi:

Jedan komentar na “Plavim karminom do Ginisovog rekorda”

  1. valja - Znam dobro šta je plućna hipertenzija jer se borim sa njom godinama.Ako je među kremašicama ima još neko volela bih da se upoznamo.

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.