Teardrop diy cosmetics kit

Dizajnerke jedne milanske firme (Carolina Becatti, Maddalena Salvetti, Silvia Giustozzi) predstavile su svoj veoma originalni koncept kozmetičkog proizvoda na Nedelji dizajna u Milanu ove godine, a nekon gledanja njihovog klipa i fejsbuk stranice, veoma su privukli pažnju kremašice u meni – Teardrop My Phytocosmetic Lab kit je nešto sasvim novo i revolucionarno u svetu kozmetike iako je momentalno prisutan samo kao dizajnerski koncept i projekat u povoju. Ako mene pitate, to je jedan od mogućih smerova kom bi stremili trendovi već uveliko razgranate kozmetičke industrije. Evo šta je njihova osnovna ideja.

[youtube 2DUxxxbLRLU Teardrop DIY kit]

 

Dakle, omogućiti svakome da u svojoj kući samostalno osmisli i proizvede svoj kozmetički proizvod. Uz pomoć Teardrop uradi sam” paketa opreme (ili DIY kita) i uputstva za upotrebu sa receptima, svako bi mogao da sam izvuče ekstrakt omiljenig cveta ili nekog drugog dela biljke sa lekovitim svojstvima, i napravi unikatni kozmetički proizvod za svoje potrebe, u kontrolisanim uslovima i potpuno bezbedan.

 

Teardrop laboratorija fitokozmetike

 

Za razliku od hrane koja je strogo kontrolisana od strane FDA (ili sličnih lokalnih inspekcijskih organa), sa kozmmetikom to nije slučaj. Proizvođači kozmetičkih proizvoda nisu uvek obavezani da u potpunosti otkriju pun sastav proizvoda koje plasiraju na tržište, pa se kod potrošača time izaziva nepoverenje i sumnja da se u njihovim omiljenim kozmetičkim proizvodima mogu naći toksini ili hormonski disruptori, karcinogeni, pesticidi… Od oko 82 000 sastojaka kozmetičkih proizvoda koji se najčešće upotrebljavaju, procenjuje se da je svaki osmi izuzetno štetan po zdravlje. Baš iz ovih razloga sve je više prisutan trend prirodne, organske i fitokozmetike, odnosno preparata na bazi bilja.

teardrop kutija

teardrop recepti

 

Teardrop prenosiva kućna laboratorija za pravljenje biljne kozmetike koja uključuje parnu destileriju, sudove, recepte, teglice i nalepnice, svakako je korak napred u ovoj vrsti trendova sveta kozmetike.