bannedSvi znamo da se na reklamama koje se vrte po tv programima i šarenim časopisima užasno preteruje tvrdnjama kako će posle korišćenja tog i tog proizvoda koža biti savršeno čista, bez bubuljica i bora, kosa bujna i sjajna, itd. To je taj korporativni advertajzing u koji sve manje ljudi ima poverenja, a njegov uticaj je od svojih impresivnih prvih pojavljivanja vidljivo splasnuo.

Ipak, niko se do sada nije setio i uspešno sproveo akciju okončavanja ovakve vrste masovnog obmanjivanja. Kao, svi znamo da preteruju, fotošopiraju i u širokom luku zaobilaze istinu, ali eto, svi mislimo – platili su termine i zakupili stranice, šta sad, nek pričaju šta ’oće, mi im ne verujemo baš mnogo. Ipak…

U Velikoj Britaniji se u novoj godini desilo da je zabranjeno emitovanje reklame za set proizvoda protiv bubuljica, Clean & Clear Advantage Spot Control Kit od kompanije Johnson & Johnson. Bilo je dovoljno da se jave samo dva gledaoca (ili pre gledateljke) sa primedbom na fotografije devojaka u reklami, tzv. PRE i POSLE.

Na slikama koje su načinjene navodno PRE korišćenja Clean & Clear prozvoda, devojke imaju šminku samo na očima, a na slikama POSLE korišćenja tih proizvoda, iste devojke imaju i puder  (komplet make up). Ovo je, kao što možete videti na klipu ispod, bilo toliko providno da zaista vređa inteligenciju širokog auditorijuma.

Ovaj set proizvoda se sastoji iz proizvoda za umivanje i čišćenje, iz hidratantne kreme i jačeg gel tretmana za ciljano uklanjanje bubuljica. Ne sumnjamo da ovi proizvodi pomažu ljudima sa problematičnom kožom i bubuljicama (pogledajte jednu našu recenziju Clean & Clear proizvoda), ali jednostavno nije fer misliti da se ovakvom reklamom može manipulisati masa. Ovo je samo početak, a očekujemo da se u ovakvom maniru nastavi i u drugim zemljama, kako bi se bolje zaštitila prava potrošača.

clean_clear_advantage_acne_control_kit_reviews_1102992_raw

cherry

Višnja
Dimić
je objavila na Kremašici

Kremašica iz sveta primenjene nauke koja preferira kreativno pisanje. Po prirodi i opredeljenju nastavnik, prosvetitelj u pokušaju, tip osobe u fazonu – sedi da ti lepo objasnim. Kreator Kremašicinog sistema ocenjivanja proizvoda sa koeficijentima. Glavni autor dugih i iscrpnih tekstova o trendovima u kozmetici, savetima i spoju nauke i lepote. Uživa u dugotrajnom odabiru pravih nijansi karmina i sjajeva, pa su joj najomiljeniji kozmetički proizvodi svi oni koji se mažu na usne i oni koji imaju miris voća i poslastica.

Ako vam se svideo ovaj tekst, možda će vam se svideti i ovi:

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.