davinci-mona-lisaNa osnovu najnovijih istraživanja žene su kroz evoluciju postale lepše u odnosu na muškarce, objavio je Sunday Times. Ovo tvrde naučnici sa Univerziteta u Helsinkiju koji su uradili više studija na ovu temu. Studije su izvšene na 1244 Amerikanki i 997 Amerikanaca, prateći njihov život na osnovu fotografija kroz 40 godina života. Beleženi su i podaci o njihovim potomcima i polovima dece.

Istraživač Markus Jokela  iz Helsinkija je utvrdio da atraktivne žene imaju za 16% više dece od manje atraktivnih žena. Zgodne i lepe žene lakše nađu zgodnog i lepog partnera. Evolucioni psiholog Satoshi Kanazawa u Londonskoj školi za ekonomiju je utvrdio da atraktivni parovi imaju veći procenat ženske dece nego muške. Njegovi zakljuci su potekli iz prethodnih studija gde je bilo uključeno čak 15000 Amerikanaca. Jedna statistika ove studije govori da atraktivni roditelji imaju čak 26% manju šansu da dobiju sina nego ćerku.

Kanazawa kaže: „Ako lepši roditelji  imaju više ćerki i fizička privlačnost je nasledna, onda je logično da žene kroz generacije postaju prosečno fizički atraktivnije.“