Našminkane kao barbikePosle kolekcije Barbi voli Mac o kojoj smo pisale ranije, pojavila se nova kolekcija Barbi voli Stila-u. Baš nekako čudno što Barbie slavi 50-o godišnjicu i dolazi proleće kada je jedna od trend boja definitivno roza? Ma da… ništa nije slučajno u svetu mode… Mac kozmetika je sad u fazonu Hello Kitty kolekcije koja takođe obiluje roza bojom.

Nastavlja se marketinška kampanja kompanije Mattel (kompanija lutaka Barbie). Pripremaju i događaj na Njujorškoj nedelji mode (New York Fashion Week), za koju će uraditi kolekciju inspirisanu barbikama. A što se kozmetike tiče izbacili su Barbie Stila kolekciju koja može da se pazari samo u Sephora prodajnim mestima (kojih nema kod nas) i na njihovom sajtu. U pitanju je kozmetika pakovana u konzerve. Četiri linije inspirisane sa četiri različite barbike. Svaka linija je ograničena na 10.000 pakovanja.

Pa da krenemo redom…

Prva kolekcija je inspirisana Ponytail doll barbikom iz 1959. Ovo je prva barbika i imala je stila, ne mogu da ne primetim. U ovom kompletu u konzervi se nalazi: karmin koji je dobio naziv Ponytail i crvene je boje, ajlajner i kompakt pakovanje sa dve senke i rumenilom.

Ponytail barbika

Druga kolekcija je iz Malibu ere, Malibu doll iz 1971. godine. E to je ta barbika koja se kod nas pojavila i napravila show krajem 80. godina. (Samo 15 godina kasnije, prava sitnica… ). Ova barbika je postavila trend bronzanog tena u kombinaciji sa plavom kosom.

U ovom kompletu se nalazi sjaj za usne zagasito roze boje pod nazivom Malibu, Lash Visor maskara crne boje i kompakt pakovanje sa dve senke i bronzerom.

Malibu barbika

 

 

Treća kolekcija inspirisana barbikom iz superstar, disko i rok ere barbikine evolucije. U pitanju je crnkinja Foxy doll iz 1980. godine u disco stilu. U ovoj kolekciji se nalazi sjaj za usne sa imenom Foxy, Lash Visor maskara crne boje i kompakt pakovanje sa dve senke i rumenilom.

Foxy barbika

Četvrta kolekcija urađena po barbiki pod imenom Jewel doll iz 2000. godine. Ova barbika nema platinasto plavu kosu i ima manje grudi i mršavija je. Generalno deluje mnogo mlađe od ostalih barbika. U kolekciji se nalazi sjaj za usne svetlo roze boje pod nazivom Jewel, maskara sa multiefektom (šta god to bilo) i kompakt pakovanje sa dve senke i rumenilom.

Jewel babrika

Svi ovi kompleti koštaju 40 dolara i dodatno se u svakom nalazi knjižica sa upustvima za postizanje Barbi izgleda.

 

Kada se kod nas pomisli na Barbi izgled, misli se na Malibu barbiku. Platinasta kosa, bronzani ten. Da li vam se dopada Barbi izgled i da li ga već furate?