kosaPre godinu dana pisala sam o organizaciji Matter of Trust i ko je došao do ideje da Šišanjem kose možemo pomoći planeti. Osnovna ideja leži u tome da je kosa materijal koji odlično prikuplja masnoće. Zato i peremo kosu šamponom. Širom cele planete postoje milioni frizerskih salona, a samo jedan prosečan frizerski salon dnevno proizvede oko 450 grama kose koju kasnije baca. Ideja je da se ova kosa skuplja i šalje na adresu organizacije Matter of Trust. Organizacija od prikupljene donirane kose pravi tepihe koje koristi za prikupljanje naftnih mrlja na velikim ugroženim plažama. Organizacija Matter of Trust ovo radi već 10 godina.

Kao donatori kose priključili su se mnogi frizerski saloni i saloni za kućne ljubimce. Pa organizacija Matter of Trust poziva salone širom planete da se priključe i doniraju kosu ovoj organizaciji. Na njihovom sajtu nije ostavljena javno adresa na koju je potrebno slati kosu, jer adresa nije uvek ista, kao što se i naftne mrlje pojavljuju na različitim plažama u različitim državama. Ako želite da pomognete, potrebno je registrovati se na njihovom sajtu i na taj način ćete uvek dobijati informacije na koju adresu je potrebno i kako poslati doniranu kosu. Registrujte se OVDE.

Tepih za prikupljanje ulja iz vode patentiran od strane Phil McCrory.

oil-spill-hair-mat

Ovaj tepih od kose je proizveden u Kini od kupljene kose. Ovakvi tepisi se mogu kupiti na sajtu: ottimat.com

tepih

Ovo su kobasice pravljene od donirane kose i najlonskih čarapa.

hair-boom

Na video klipu možete videti kako napraviti ove kobasice od kose.

cherry

Višnja
Dimić
je objavila na Kremašici

Kremašica iz sveta primenjene nauke koja preferira kreativno pisanje. Po prirodi i opredeljenju nastavnik, prosvetitelj u pokušaju, tip osobe u fazonu – sedi da ti lepo objasnim. Kreator Kremašicinog sistema ocenjivanja proizvoda sa koeficijentima. Glavni autor dugih i iscrpnih tekstova o trendovima u kozmetici, savetima i spoju nauke i lepote. Uživa u dugotrajnom odabiru pravih nijansi karmina i sjajeva, pa su joj najomiljeniji kozmetički proizvodi svi oni koji se mažu na usne i oni koji imaju miris voća i poslastica.

Ako vam se svideo ovaj tekst, možda će vam se svideti i ovi:

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.