alisa3Iako ima još par meseci do premijere novog Bartonovog filma o Alisi u zemlji čuda, on je izazvao pažnju mnogih, a naročito kompanija zainteresovanih da se malo ograde i ogrebu od ove, toliko popularne franšize. Mi smo već pisali o sjajnoj šminci koja se može videti na likovima u ovom filmu, ali izgleda da ima i onih koji su na osnovu ovakvog svog osećaja uložili dosta keša.

Film po dosadašnjim reklamnim snimcima i fotkama izgleda estetski toliko veličanstveno, Bartonovski jezivo, ali privlačno, da su kozmetičke firme Urban Decay i OPI proizvele palete šminke i lakova za nokte u bojama koje su korištene na kostimima, maskama i scenografiji u ovom filmu. Boje su izuzetno moderne i potpuno se uklapaju u trendove u šminkanju koji se predviđaju za narednu sezonu, a pakovanje je priča za sebe. Pogledajte i sami.

Urban Decay kolekcija senki – Pop-up Book of Shadows (3D slikovnica pop-up knjiga senki)

Ova knjiga senki je sjajno ilustrovana i urađena u formi onih klasičnih dečijih slikovnica u kojima se otvaranjem formiraju uspravne figure motiva iz bajke Lewis Carroll-a. Senke za oči nose imena likova i motiva, kao na primer, Alice – senka svetlo plave boje, Mad Hatter ili Ludi Šeširdžija – senka u braon kakao boji i tamna senka sa nazivom Midnight Tea Party, odnosno Ponoćna čajanka. U prodaji će biti od 28. ovog meseca.

alisaSminka

Kolekcija lakova za nokte OPI – Down the Rabbit Hole Collection (Kolekcija Dole kroz zečiju rupu)

Boje lakova u novoj OPI kolekciji takođe su inspirisane filmom: plava se zove Absolutely Alice, ljubičasta sa šljokicama je Mad as a Hatter (luda kao šeširdžija), svetlo crvena se zove Off With Her Red (nema smisla da prevodim), a roze/crvena je Thanks So Muchness. Dostupne će biti od januara i koštaće $20 komad. Uh, sve bi to kupila!

alisa

Zanimljivo je da ovo nije prvi put da se “Alisa u zemlji čuda” pojavljuje kao motiv za paletu dekorativne kozmetike. Pre više od dve godine kozmetička firma pod nazivom Goldie, izbacila je kolekciju šminke inspirisane Disney-evom Alisom. Naravno, ovde su boje bile mnogo suptilnije, a sama šminka deluje kao da je namenjena prvenstveno mlađoj populaciji. Pogledajte neke delove i ove kolekcije na slikama ispod.

alisaGoldie2 alisaGoldie

alisaGoldie3alisaGoldie4

alisaGoldie5

alisaGoldie6

alisaGoldie10