Nova Panasonikova kamera sama dodaje šminkuČuvena kompanija Panasonic poznata po proizvodnji elektronskih uređaja koji su poslednja reč tehnike, izbacila je novu digitalnu kameru LUMIX FX 77, kojom bi trebalo da istovremeno zadovolji ukus geek-ova i poklonika kozmetičkih ulepšavanja. Dakle, kremašica :).

Osim funkcija kao što su snimanje filmova HD kvaliteta, 3D foto režima i ekrana osetljivog na dodir, ovaj novi digitalni model takođe sadrži i funkciju za retuširanje koja, pored uobičajenih alata za podešavanje osvetljenosti i boja, može menjati lica na fotografijama koristeći virtuelnu šminku.

U saopštenju za štampu iz Panasonika kažu: “U Estetskim opcijama kamere se na lice mogu dodati razni efekti uključujući tu i popravljanje teksture kože, zatezanje lica, izbeljivanje zuba, itd. Na kraju, u Make-up opcijama se dodatnim efektima može promeniti boja tena, odnosno dodati podloga, mogu se obojiti usne, obrazi i očni kapci odabranom nijansom.”

Ova funkcija nove digitalne kamere za retuš ulepšavanje uopšte nije preuveličana u medijskim izveštavanjima, niti je pakovanje same kamere posebno dizajnirano da privuče pripadnice lepšeg pola. Sigurno bi se mnoge kompanije okoristile ovom prilikom da konačno privuku više ženske publike tehničkim spravicama (gadget-ima). Odavno se već priča o tome kako je taj deo tržišta veliki neiskorišćeni potencijal. Panasonik je ipak krenuo tiho, ali sigurno, sudeći po fotkama ispod i izgledu rezultata.

Sa druge strane, sve se više i više kozmetičkih kompanija odlučuje za izradu softvera namenjenih popularnim uređajima i njihovo uvrštavanje u svoju  ponudu, kao što su, recimo iPad aplikacija kompanije Clinique koja pruža virutelni vodič za negu kože i digitalno kozmetičko ogledalo – Shiseido’s Digital Cosmetic Mirror. Nije ni čudo da i elektronske firme polako počinju da reaguju na ovaj trend.

 

Nova Panasonikova kamera sama dodaje šminku

 

Nova Panasonikova kamera sama dodaje šminku Nova Panasonikova kamera sama dodaje šminku

 

cherry

Višnja
Dimić
je objavila na Kremašici

Kremašica iz sveta primenjene nauke koja preferira kreativno pisanje. Po prirodi i opredeljenju nastavnik, prosvetitelj u pokušaju, tip osobe u fazonu – sedi da ti lepo objasnim. Kreator Kremašicinog sistema ocenjivanja proizvoda sa koeficijentima. Glavni autor dugih i iscrpnih tekstova o trendovima u kozmetici, savetima i spoju nauke i lepote. Uživa u dugotrajnom odabiru pravih nijansi karmina i sjajeva, pa su joj najomiljeniji kozmetički proizvodi svi oni koji se mažu na usne i oni koji imaju miris voća i poslastica.

Ako vam se svideo ovaj tekst, možda će vam se svideti i ovi:

Ostavite komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.