Od L'Oréal Paris stiže nova kolekcija ruževa za usne propraćena anketom 1Jedan od najznačajnijih i najstarijih delova šminke je svakako ruž za usne. Posvetili smo već više tekstova ovom fantastičnom izumu za žene, od kojih su recimo Kratak istorijat ruža za usne i onaj članak o tome kako odabrati pravu nijansu ruža za usne. Bilo da volite jake boje na svojim usnama ili preferirate prirodni izgled usana sa samo malo sjaja, morate se složiti sa Kremašicom da odnos žene i njenog ruža za usne proističe iz estetskih, ali i psiholoških razloga. On je gotovo uvek jedna intimna i romantična priča koja je kroz istoriju inspirisala razne umetnike, a sve do danas nije prestala da fascinira i da se svakodnevno provlači po blogovima o ulepšavanju i kozmetici.

Za ovo proleće i leto se nameće trend jarkih ruževa, pa cela slika dobija još jednu dimanziju.

Iz inspiracije novim trendom i povodom lansiranja svoje nove linije dugotrajnih ruževa za usne Infallible Rouge line, L’Oréal Paris je sproveo online anketu o tome kakvog su stanovišta žene (a i muškarci) o ovoj centralnoj figuri u svetu dekorativne kozmetike – njegovom veličanstvu ružu za usne.

Kako izgleda dizajn Infallible Rouge karmina možete na slici ispod, kao i paletu od 30 boja koje su se pojavile u prodaji. Za ove ruževe tvrde da su postojani i do 10 sati, a cena u Americi im je trenutno oko 10$. Kolekciju reklamira zaštitno lice Loreala, Gwen Stefani kojoj je crveni ruž od početka karijere bio zaštitni znak, a pojavljuje se i kampanja u kojoj ovaj decentni proizvod nosi Jennifer Lopez.

 

Od L'Oréal Paris stiže nova kolekcija ruževa za usne propraćena anketom 2

Od L'Oréal Paris stiže nova kolekcija ruževa za usne propraćena anketom 3

Od L'Oréal Paris stiže nova kolekcija ruževa za usne propraćena anketom 4

Od L'Oréal Paris stiže nova kolekcija ruževa za usne propraćena anketom 5

Evo ukratko i rezultata sprovedene ankete.

1. Slobodno popravite ruž – 75% žena ne misli da je nepristojno popravljati karmin na javnom mestu.

2. Promena u šminkanju i boji ruža nema nikakve veze sa muškarcima – Od svih anketiranih žena, njih 90% je reklo da ruž nosi isključivo da bi se same bolje osećale i imale više samopouzdanja, a ne da bi privukle muškarce. 75% njih je izjavilo da nijansa koju nose zavisi isključivo od njihovog ukusa, a ne od planova i prilika za koje se šminkaju.

3. Pomirite se sa svojom unutrašnjom kupoholičarkom kozmetike – Skoro 30% žena koje nose ruž na usnama bi pristalo da se odrekne nekog skupocenog dela lične imovine ili neke svakodnevne navike (kao jutarnje kafe, na primer) ako bi zauzvrat dobile da svoju omiljenu boju karmina imaju konstantno pri ruci.

4. Muškarcima se ustvari stvarno dopada crveni ruž za usne – Blizu 70% ispitanih muškaraca misli da je crveni karmin veoma seksi i da predstavlja znak uspešne žene.

Koja je vaša omiljena boja ruža?